Ζέρβα: «Να καθιερωθεί ο Κρόνος στην Α1»

509

Μία από τις πιο μπασκετικές περιοχές της Αθήνας, ο Άγιος Δημήτριος θα έχει και πάλι εκπρόσωπο στην Α1 Γυναικών. Ο τοπικός Κρόνος εξασφάλισε την άνοδο στην κατηγορία των μεγάλων (Πρωταθλητής στον 1ο Όμιλο της Α2 Γυναικών) και πλέον κοιτάζει την επόμενη μέρα.

Στον πάγκο της ομάδας από την τρίτη αγωνιστική βρέθηκε η Αθηνά Ζέρβα, η οποία αναφέρθηκε στη φετινή πορεία που οδήγησε στην άνοδο. Μιλάει για τη δουλειά που γίνεται στον Κρόνο και δεν κρύβει ότι στόχος είναι η ομάδα να καθιερωθεί στην Α1 κατηγορία.

Ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου μετά από ένα μικρό διάλειμμα επέστρεψε στην Α1 Γυναικών; Τι ήταν αυτό που έκανε την ομάδα σας να ξεχωρίσει;

«Σε μια ομάδα, μετά από την αλλαγή του προπονητή, που ήταν απόφαση της διοίκησης, πρέπει όλοι να εμπιστευτούν όλους. Πρέπει άπαντες να λειτουργούν σωστά, με αρχές σεβασμού και ειλικρίνειας. Και αυτό το καταφέραμε. Ποιοτικά οι παίκτριες που  είχε ο Κρόνος ήταν φανερό ότι μπορούσαν να ανεβάσουν την ομάδα στην Α1. Πριν τα Χριστούγεννα ήρθε η Κατερίνα Σπαθάρου με πρωτοβουλία του κ. Σκουλίκα, μετά ακολούθησε και η Μίχου.  Μιλήσαμε και είπαμε ότι, αφού είμαστε πρώτοι τώρα στη βαθμολογία, πρέπει το Πάσχα να αναδειχθούμε πρωταθλητές. Αυτό το συνειδητοποίησαν οι παίκτριες και διαχειριστήκαμε με ψυχραιμία τις ήττες».

Δεν ήσασταν από την αρχή του πρωταθλήματος στον πάγκο του Κρόνου, ωστόσο συμβάλατε τα μέγιστα στην επίτευξη του στόχου.

«Βρήκα μια ομάδα που είχε προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, αποκλείοντας τον Παναθηναϊκό και είχε δύο νίκες στο Πρωτάθλημα. Ο Κρόνος είχε παίκτριες έτοιμες, ακαδημίες και ένα σύνολο ανθρώπων που βάζουν πάνω απ’ όλα την ομάδα. Ασχολούνται συνεχώς με τον Κρόνο. Είναι πολύ οργανωμένο σωματείο και νιώθεις ευτυχής να δουλεύεις γι’ αυτό. Ήταν πολύ θετικό για μένα ότι η ομάδα είχε στόχο υψηλό.  Υπήρχε άψογη συνεργασία με τους ανθρώπους του συλλόγου και όλοι παίρνουν το κομμάτι της δόξας που τους αναλογεί. Όλοι έχουν μερίδιο στην επιτυχία».

Πιστέψατε στην πορεία σας στο πρωτάθλημα ότι υπήρχε περίπτωση να μην επιτευχθεί η άνοδος;

«Μετά τις ήττες και κάποια προβλήματα μαζευτήκαμε στα αποδυτήρια. Εφόσον υπήρχε η δέσμευση από όλους ότι κανένας δεν φεύγει από το στόχο, δεν υπήρχε λόγος να μην σκεφτόμαστε την άνοδο. Οι ήττες μας πείσμωσαν. Γίναμε καλύτεροι μέσα από τις ήττες, κάναμε την αυτοκριτική μας και προχωρήσαμε μπροστά».

Η επόμενη ημέρα για τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου τι περιλαμβάνει;

«Το σχέδιο μας είναι ο Κρόνος να καθιερωθεί στην  Α1 για χρόνια. Είναι μια ομάδα που μπορεί να στηρίζεται και στα δικά της παιδιά,  τα οποία αναδεικνύονται από τις ακαδημίες. Παράλληλα υπάρχουν και άνθρωποι στο σύλλογο που έχουν μια πολύ καλή διαχείριση τόσο στο έμψυχο δυναμικό όσο και στα οικονομικά και προσπαθούν να είναι συνεπείς σε όλους τους τομείς.  Είμαστε ευτυχείς που ανεβάσαμε τον Κρόνο ένα σκαλί παραπάνω. Θέλουμε να πατήσουμε πάνω στον κορμό που έχουμε χτίσει και όσες αθλήτριες  μπορέσουν να μπουν σε αυτό το σκεπτικό και τη φιλοσοφία, θα έρθουν να ενισχύσουν την προσπάθεια».

Οι ακαδημίες τι ρόλο παίζουν στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου;

«Ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου είναι ένας σύλλογος με 500 παιδιά στις ακαδημίες του εδώ και πολλά χρόνια, κάτι το αποτελεί και τη βιτρίνα του συλλόγου. Η ομάδα ασχολείται πολύ σοβαρά με τις υποδομές και αυτό την κάνει να ξεχωρίζει. Είναι ένας τομέας τον οποίο ο Κρόνος στηρίζει χρόνια ολόκληρα θέλοντας να μάθουν σωστό μπάσκετ τα παιδιά. Οι κορασίδες πέρυσι κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πράγμα που δείχνει τον προσανατολισμό του συλλόγου».