Επετειακό ποδαρικό στη Γ’ Εθνική για τους Τιτάνες Παλαμά

519

Σοφότεροι από μία ιστορική διετή παρουσία στη Β’ Εθνική που ωστόσο περιείχε «παράπλευρες απώλειες» και με χαμηλούς τόνους παρά την μακρά εμπειρία που «κουβαλούν» τις πλάτες τους, οι Τιτάνες Παλαμά ρίχνονται αύριο (16/10) στη μάχη της Γ’ Εθνικής, σε ένα πρωτάθλημα που θα μετρήσουν τη 13η συμμετοχή τους, όντας μακράν η πιο σταθερή ομάδα του νομού σε παρουσίες σε Εθνικά πρωταθλήματα.

Η χρονιά, φέτος, είναι σημειολογική, μιας και συμπληρώνονται 20 -ακριβώς- χρόνια από την πρώτη άνοδο των Παλαμιωτών στη Γ’ Εθνική. Η σεζόν 1996-97 ήταν η παρθενική των Τιτάνων σε Εθνικές κατηγορίες, έχοντας καταφέρει το Μάιο της περασμένης περιόδου να επικρατήσουν στον «τελικό» της ΕΣΚΑΘ κόντρα στον αυριανό τους αντίπαλο, Γ.Σ. Φαρσάλων και να αλλάξουν κατηγορία. Έκτοτε, έχουν διαγράψει 12 χρονιές στη Γ’ Εθνική και άλλες δύο στη Β’ Εθνική, από την οποία απομένει μία γλυκόπικρη γεύση. Αφενός διότι ο νομός Καρδίτσας ακούστηκε για πρώτη φορά πέρα από τα στενά σύνορα της Γ’ Εθνικής, με οικονομική και αγωνιστική υπέρβαση και αφετέρου διότι στο τέλος του «ταξιδιού» προέκυψαν αρκετές δυσκολίες που είχαν αντίκτυπο πέραν από το αγωνιστικό κομμάτι και στη φετινή νέα αρχή των Τιτάνων.

Η ομάδα του  Παλαμά, λοιπόν, ρίχνεται στη μάχη με -1 βαθμό (την περυσινή τελευταία αγωνιστική οι Τιτάνες δεν ταξίδεψαν στον Πολύγυρο, υπέστησαν μηδενισμό και αφαίρεση ενός βαθμού από τη φετινή σεζόν), σε έναν Όμιλο που διαθέτει ομάδες με ισορροπημένο επίπεδο και έλλειψη των λεγόμενων «φαβορί» για άνοδο και υποβιβασμό.

Η νέα, λοιπόν, προσπάθεια των Τιτάνων ξεκινά με…restart μιας και αλλαγές υπήρξαν σε διοικητικό και αγωνιστικό κομμάτι. Και στους δύο αυτούς τομείς, οι Τιτάνες μέτρησαν…επιστροφές και κατά γενική ομολογία επιχειρήθηκε η ανασύνταξη και η εφαρμογή της πετυχημένης συνταγής που οδήγησε σε αγωνιστική υπέρβαση, με μειωμένο μπάτζετ αλλά και την παρουσία έντονου τοπικού στοιχείου σε ρόστερ και μπασκετική κουλτούρα.

Ο προγραμματισμός υλοποιήθηκε με βάση έναν βιώσιμο και απόλυτα ελεγχόμενο προϋπολογισμό, με τεχνικό που γνωρίζει καλά τη φιλοσοφία του μπάσκετ της περιοχής και που ήδη μετρούσε διετή προπονητική εμπειρία στη Γ’ Εθνική με τον Α.Σ.Κ. (με αποκορύφωμα την περυσινή άνοδο) και με παίχτες που είτε παρέμειναν στο ρόστερ, είτε επέστρεψαν σε αυτό, είτε ήλθαν για να προσφέρουν στα νέα δεδομένα με κοινό «στοίχημα» την επανάκτηση σχέσεων εμπιστοσύνης με το κοινό, την επάξια εκπροσώπηση του μπάσκετ της περιοχής και την τοποθέτηση γερών θεμελίων για ένα πλάνο με μακροπρόθεσμους στόχους.

Αβαντάζ, δεν είναι άλλο από την εντοπιότητα, αφού στο ρόστερ υπάρχουν παίχτες αποκλειστικά από τον Παλαμά, την Καρδίτσα και τη Θεσσαλία, οι περισσότεροι γνωστοί στο φίλαθλο κοινό για τις δυνατότητές τους, την προσφορά τους (ιδίως όσοι θήτευσαν και παλαιότερα στους Τιτάνες) και την ικανότητα να συνθέσουν ένα ομοιογενές σύνολο με προτεραιότητα στο «εμείς» και όχι το «εγώ».

Με τα παραπάνω «δεδομένα» οι Τιτάνες ολοκλήρωσαν την καλοκαιρινή προετοιμασία που εκίνησε στις 22 Αυγούστου και η οποία κύλησε ομαλά. Η αποφυγή τραυματισμών ήταν μία ευτυχής κατάληξη, ενώ η προσπάθεια ανεύρεσης χημείας και ρόλων στο ρόστερ φάνηκε να αποδίδει, με την παρουσία των Παλαμιωτών στα φιλικά (τα οποία είχαν αυξομειώσεις σε βαθμό δυσκολίας) αλλά και τις επίπονες προπονήσεις που αποσκοπούσαν στο «χτίσιμο» της σεζόν.

Στην ομάδα πέραν του προπονητικού τιμ που αποτελείται από τους Χάρη Φόρο καιΑπόστολο Γιουβρή (γυμναστής), προστέθηκαν οι Κωνσταντίνος Αργύρης (γκαρντ-φόργουορντ, 20 ετών), Θοδωρής Παναράς (γκαρντ, 39 ετών), Αντώνης Μούμογλου(πάουερ φόργουορντ, 36 ετών), Μάριος Δερμιτζάκης (πάουερ φόργουορντ, 24 ετών),Βαγγέλης Χατζής (φόργουορντ, 22 ετών), ενώ επέστρεψαν οι Θέμης Μπιζιώτης (πλεϊμέικερ, 22 ετών) και Νίκος Αντωνίου (γκαρντ, 25 ετών). Ασφαλώς, υπήρξε επέκταση συνεργασίας με σημαντικές μονάδες όπως ο Βασίλης Αρχοντής (πάουερ φόργουορντ, 30 ετών), Κώστας Γεωργαντζάς (πλεϊμέικερ, 32 ετών), Νίκος Αποστολάκης (σέντερ, 31 ετών), Στέφανος Παπαϊωάννου (φόργουρορντ, 28 ετών), οι νεαροί Σωτήρης Φαλιάκης (πλεϊμέικερ, 18 ετών),Οδυσσέας Ζαγανάς (φόργουορντ, 16 ετών) και ο Βασίλης Φαλιάκης (γκαρντ, 15 ετών) που προωθήθηκε στο αντρικό τμήμα.

Όσον αφορά τις αποχωρήσεις, ο Νίκος Χουχούμης (πλεϊμέικερ, 20 ετών) αγωνίζεται πλέον στον Εργοτέλη, ο Σταύρος Αργύρης (φόργουορντ, 27 ετών) στους Ικάρους Τρικάλων, οΛεωνίδας Τριανταφύλλου (πλεϊμέικερ, 27 ετών) στον Ερμή Αγιάς, ο Κώστας Τσέλιος(φόργουορντ, 39 ετών) στον Ήφαιστο Καρδίτσας, ο Δημήτρης Σταυρόπουλος (γκαρντ, 26 ετών) που αποσύρθηκε και ο Βαγγέλης Γκέρος (-).

Ο στόχος για φέτος δεν είναι άλλος από την σιγουριά της παραμονής, η οποία, όσο νωρίτερα αποβάλλει το άγχος, τόσο πιο εύκολα θα μπορέσουν οι Παλαμιώτες να προσπαθήσουν για κάτι υψηλότερο, δίχως ωστόσο να κυριαρχεί αίσθημα ανωτερότητας ή πίεση για πορεία πρωταθλητισμού. Αυτό το πλάνο, άλλωστε, φαίνεται να είναι απόλυτα αποδεκτό από τον κόσμο, ο οποίος έδειξε από νωρίς να ανταποκρίνεται στη νέα προσπάθεια, τόσο ηθικά, όσο και οικονομικά, αφού η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας κινήθηκε σε απολύτως ικανοποιητικά επίπεδα και η εμπιστοσύνη των χορηγών-υποστηρικτών έφερε ξανά τη δυνατότητα στους Τιτάνες να παρουσιαστούν δυνατοί σε κάθε τομέα και να παλέψουν για την ανταπόδοση όλων όσων επένδυσαν με κάθε τρόπο στο νέο πλάνο.

Η εβδομάδα που διανύσαμε ήταν εβδομάδα προετοιμασίας για το Θεσσαλικό ντέρμπι που όχι άδικα συγκεντρώνει τα βλέμματα από τα υπόλοιπα παιχνίδια του Ομίλου. οι Τιτάνες θα φιλοξενηθούν στην έδρα των πρωταθλητών ΕΣΚΑΘ και όπως αναφέραμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ, πρόκειται για αντίπαλο που αν και νεοφώτιστος, διαθέτει ένα αρκετά έμπειρο και ποιοτικό ρόστερ, σε συνδυασμό με μία δυνατή έδρα. Το κλίμα στους Τιτάνες είναι καλό και ο Χάρης Φόρος έδωσε βαρύτητα στην τακτική και την ανάλυση του αντιπάλου, επισημαίνοντας  τα ατού των Φαρσαλινών. Δεν είναι κρυφό να αναφέρουμε πως η πλειοψηφία των παιχτών έχουν υπάρξει είτε συμπαίχτες είτε αντίπαλοι στα Θεσσαλικά (και όχι μόνο) παρκέ, όπως και οι δύο προπονητές των ομάδων που έχουν συνεργαστεί αλλά έχουν τεθεί και αντιμέτωποι.

Ο Γ.Σ.Φ. έχει φιλοδοξίες στο νέο πρωτάθλημα και πρόκειται για ομάδα που γνωρίζει να διαβάζει καλά τις φάσεις σε άμυνα και επίθεση, γεγονός που καθιστά δύσκολο το έργο των Τιτάνων. Όμως από την πλευρά τους οι Παλαμιώτες διαθέτουν ένα αξιόλογο ρόστερ και θα προσπαθήσουν για το θετικό ντεμπούτο που θα δώσει ψυχολογικό αβαντάζ ενόψει συνέχειας.

Προβλήματα  δεν υπάρχουν για την προετοιμασία που ολοκληρώθηκε σήμερα (15/10), ενώ από τον κόσμο του Παλαμά έχει ήδη εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον για το ματς και αναμένεται η παρουσία φιλάθλων των Τιτάνων στα γειτονικά Φάρσαλα για τη στήριξη σε αυτή τη δύσκολη πρεμιέρα.

Η αναμέτρηση ορίστηκε για την Κυριακή (16/10) στις 17:00 στο κλειστό των Φαρσάλων με διαιτητικό δίδυμο τους Κέτουλα-Δόλγυρα.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στον 3ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής:

Κυριακή 16 Οκτωβρίου:

Κλειστό Καλαμαριάς, 17:00, Απόλλων Καλαμαριάς – Μελίκη. Διαιτητές: Τσουμαχίδης-Παζόλης (Λαδόπουλος)

Κλειστό Φλώρινας, 17:00, Αριστοτέλης Φλώρινας – Γ.Σ. Ελιμείας. Διαιτητές: Παπαθανασίου-Τσανακτσίδης (Βόντζας)

Κλειστό Φαρσάλων, 17:00, Γ.Σ. Φαρσάλων – Τιτάνες Παλαμά. Διαιτητές: Κέτουλας-Δολγύρας (Μόρφης Στ.)

Κλειστό Ιωαννίνων, 17:00, Βίκος Ζαγοχροχώρια – Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων. Διαιτητές: Κατωτικίδης-Παπανικολάου (Μπαταούλα)

Κλειστό Πολυκάστρου, 17:00, Εύαθλος Μακ. Πολύκαστρου – Αιγινιακός. Διαιτητές: Παπαδόπουλος Χ.-Καρκαλέτσης (Ελευθεριάδης)

Κλειστό  Κοζάνης, 17:00, Διόσκουροι Κοζάνης – Πρωτέας Γρεβενών. Διαιτητές: Φούτζηλας-Εμμανουήλ (Πλεξίδας)

Κλειστό  Ευκαρπίας, 17:00, Π.Σ. Ευκαρπίας – Νικόπολη Πρέβεζας. Διαιτητές: Μελανίδης-Ντόκας (Αστρεινίδης)

 

Πηγή: karditsasportiva.gr