Ελληνικής Κατασκευης το Al Sadd Sports Club

1258

Δημιουργία ελληνικής κατασκευαστικής το το Al Sadd Sports Club στην Ντοχα από την ΑΚΤΩΡ μελλος του ομιλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Ολυμπιακό αθλητικό κέντρο πολλαπλών χρήσεων για χάντμπολ, μπάσκετ, βόλεϊ, badminton, ρυθμική γυμναστική και διεθνή αγωνίσματα παγοδρομιών, συμβατό με τα εθνικά και διεθνή πρότυπα των αντίστοιχων ομοσπονδιών. Το έργο αποτελείται από τρία κτήρια (το κυρίως κτήριο, το κτήριο τηλεόρασης και τον πύργο ψύξης), από δύο υπόγειες δεξαμενές ομβρίων, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και το δίκτυο εσωτερικής οδοποιίας γύρω από τα κτήρια.

Το κτήριο αποτελείται από 1 υπόγειο, 4 υπέργειους ορόφους και επίπεδα μεταλλικών διαδρόμων με ελεύθερο ύψος 34μ και άνοιγμα 105μ. Το κτήριο περιλαμβάνει 45.200μ3 σκυρόδεμα και 2.300 τόνους μεταλλικών κατασκευών στο επίπεδο του δώματος.

Το κυρίως κτήριο βρίσκεται σε οικόπεδο 16.000 μ2 και διαθέτει πλήρως κλιματιζόμενους χώρους γηπέδων Μπάσκετ, Βόλεϊ, Χάντμπολ, Badminton και Ρυθμικής Γυμναστικής, χωρητικότητας 8.524 θεατών με όλους τους σχετικούς χώρους εξυπηρέτησης.

 

Το αθλητικό κέντρο περιλαμβάνει δύο γήπεδα προθέρμανσης με αναδιπλούμενες κερκίδες, διαφορετικές εισόδους για αθλητές, θεατές, δημοσιογράφους και VVIP και αντίστοιχους χώρους στάθμευσης. Διατίθενται έξι χώροι αποδυτηρίων, ιατρικό κέντρο, χώρος φυσιοθεραπείας και σάουνα, αίθουσες για χαμάμ και τζακούζι καθώς και ζώνη ελέγχου ντόπινγκ, αίθουσα γυμναστηρίου, αίθουσες αποδυτηρίων διαιτητών και προπονητών, γραφεία προσωπικού των διεθνών ομοσπονδιών, χώροι εισιτηρίων, χώροι πωλήσεων και γενικής εξυπηρέτησης, σαλόνια και χώροι υγιεινής, αίθουσες προσευχής, καφετέριες σε κάθε επίπεδο, χώροι παροχής τροφοδοσίας (catering) σε VVIP και VIP, χώροι προς ενοικίαση, γραφεία διοίκησης, κέντρο τύπου, χώροι πρώτων βοηθειών για αθλητές και θεατές, χώροι σχολιαστών αγώνων, δύο στούντιο τηλεόρασης, θέσεις VVIP και VIP, σαλόνια και υπόγειοι χώροι στάθμευσης. Ο υπόγειος όροφος περιλαμβάνει δεξαμενές ύδρευσης, πυρόσβεσης, άρδευσης, επεξεργασία λυμάτων, υποσταθμούς κλπ.
Το κτήριο τηλεόρασης είναι συμβατό με τις προδιαγραφές αναμετάδοσης τηλεόρασης. Το κτήριο περιλαμβάνει χώρους εργασίας, χώρους υγιεινής και πύργο κεραιών αναμετάδοσης.

Al Sadd Sports Club

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
‘Εργο Οικοδομικά Έργα
Τύπος Ολυμπιακά Έργα & Αθλητικές Εγκαταστάσεις
Τοποθεσία Ντόχα, Κατάρ