Εθνική Γυναικών: Σλοβακία – Ελλάδα 82-69

724

Το πρώτο της φιλικό παιχνίδι στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας έδωσε η Εθνική Γυναικών στο Λούτσενετς με αντίπαλο την Σλοβακία.

Μπορεί να ηττήθηκε με 82-69, ωστόσο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Κεραμιδάς είχε την ευκαιρία να κάνει πολλές δοκιμές και να τσεκάρει την αγωνιστική κατάσταση των αθλητριών του. Πρώτη σκόρερ για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν η Εβίνα Μάλτση με 24 πόντους με 7/10 τρίποντα.

Η Ελλάδα προσπάθησε να μπει δυνατά και να βρει ρυθμό στο πρώτο δεκάλεπτο και με τις Μάλτση και Καλτσίδου να έχουν τα ηνία στην επίθεση. Η Σλοβακία, ωστόσο,  με τις Ζίρκοβα (10 πόντους) και Βινουτσάλοβα (7 πόντους) κατάφερε να βρίσκεται μπροστά με 22-18.

Η Εθνική φάνηκε να έχει μια αδυναμία στα ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο κάτι το οποίο βοήθησε την Σλοβακία να ανανεώσει κάποιες επιθέσεις της και να προηγηθεί με 45-37. Η Μάλτση με 11, Σπανού με 9 και Καλτσίδου με 7 πόντους ήταν οι πρώτες σκόρερ της Εθνικής στο τέλος της β’ περιόδου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Κεραμιδάς συνέχισε τις αλλαγές και τις δοκιμές με τη Μάλτση, πάντως, να είναι ασταμάτητη.  Η Σλοβακία, από την άλλη, διατηρούσε το προβάδισμα και στο 30ο λεπτό το σκορ ήταν 61-52.

Παρά τις προσπάθειες τις Εθνικής το σκηνικό δεν άλλαξε, η Σλοβακία κέρδισε την αναμέτρηση με 82-69 με τις δύο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για αύριο στις 5μ.μ.

Δεκάλεπτα: 22-18, 47-37, 61-52, 82-69

ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Σβοράντα): Ζίρκοβα 22(3), Ντουντάσοβα 2, Παλενίκοβα 6(2), Ορόσζοβα 6(2), Μπαλίντοβα 15(1), Ζουρκένκοβα 14, Ρουζίκοβα 8, Βινουτσάλονα 9, Σλάμοβα.

ΕΛΛΑΔΑ (Κεραμιδάς): Εϊβερι, Σταμολάμπρου, Σταμάτη3(1), Σπυριδοπούλου 3(1), Μάλτση 24 (7/10 τρ), Νικολοπούλου 9, Σωτηρίου 2, Κοσμά 3(1), Σπανού 9, Καλτσίδου 13, Χριστινάκη 2, Φασούλα1.

Κεραμιδάς: Είχαμε πρόβλημα στη ρακέτα

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Κεραμιδάς δήλωσε: «Ήταν το πρώτο μας φιλικό, απέναντι σε μια δυνατή και έμπειρη ομάδα. Εμείς κάνουμε μια προσπάθεια ανανέωσης της Εθνικής και θα στηριχτούμε σε κάποιες έμπειρες και σε ορισμένες νέες αθλήτριες. Εχουμε θετικά και αρνητικά στοιχεία στο παιχνίδι μας. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τα θετικά και να βελτιώσουμε τα αρνητικά. Στο φιλικό κατά διαστήματα παίξαμε καλά, όμως είχαμε πρόβλημα μέσα στην ρακέτα. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση και αυτός είναι ο λόγος που δεχτήκαμε 82 πόντους».

*Εκτός 12άδας για τον αγώνα ήταν η Ιωάννα Δίελα.