Εθνική Γυναικών: Ξεκίνησε η προετοιμασία για το Ευρωμπάσκετ

506

Την πρώτη της συγκέντρωση ενόψει των υποχρεώσεών της στο Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας (16-25 Ιουνίου) πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα στο κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι η εθνική Γυναικών.

Οι Εβίνα Μάλτση, Αγγελική Νικολοπούλου, Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου, Λολίτα Λύμουρα, Νίκι Έιβερι, Εβίνα Σταμάτη, Ρούλα Μούλη, Στέλλα Καλτσίδου, Ελεάννα Χριστινάκη, Άννα Σπυριδοπούλου, Αφροδίτη Κοσμά, Κατερίνα Σωτηρίου, Μαριέλλα  Φασούλα, Άρτεμις Σπανού και Ιωάννα Δίελα ήταν παρούσες στο προσκλητήριο του ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Κεραμιδά. Η Στέλλα Φουράκη λόγω ενός σοβαρού προσωπικού προβλήματος δεν θα μπορέσει να πάρει μέρος στην προετοιμασία της εθνικής. Δεν προπονήθηκε η Στέλλα Καλτσίδου που αντιμετωπίζει ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού και θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς από τη Δευτέρα.

Τις αθλήτριες και το προπονητικό τιμ καλωσόρισαν το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και της FIBA Αρης Ζώης, ο έφορος της ομάδας και μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ Γιάννης Κουτραφούρης και το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ Γιάννης Αλεξοπουλος.

«Έχετε δείξει πολλές φορές ακόμα και όταν δεν είστε φαβορί ότι μπορείτε να τα καταφέρετε. Πιστεύω ότι μπορείτε να καταφέρετε πολλά. Έχετε τις ευχές του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου και του γενικού γραμματέα Παναγιώτη Τσαγκρώνη», ήταν τα λόγια του Αρη Ζώη.

Από την πλευρά του ο έφορος της ομάδας Γιάννης Κουτραφούρης είπε απευθυνόμενος στις αθλήτριες. «Πιστεύουμε σε σας και στις δυνατότητές σας. Θεωρώ ότι θα κάνετε καλές εμφανίσεις, σας εύχομαι το καλύτερο και να έχετε μια επιτυχημένη πορεία».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Κεραμιδάς είπε: «Για μένα είναι επιτυχία που είμαστε για άλλη μια φορά στα τελικά του Ευρωμπάσκετ πράγμα που μας καθιστά μέσα στις υπολογίσιμες δυνάμεις του γυναικείου μπάσκετ στην Ευρώπη. Εχουμε πέσει, βέβαια, στον πιο δύσκολο όμιλο με ομάδες όπως η Γαλλία και η Σερβία που είχαν παίξει στον τελικό του 2015, ενώ αντίπαλός μας θα είναι και η Σλοβενία. Στόχος είναι να κάνουμε την απαραίτητη νίκη ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι καλό. Να παίξουμε δηλαδή για την είσοδό μας στην οκτάδα κάτι το οποίο θα είναι μια μεγάλη επιτυχία. Εχουμε, ωστόσο, μεγάλες απώλειες στην ομάδα πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρξει αλλαγή στην επιθετική και αμυντική τακτική της ομάδας. Θα πρέπει να δουλέψουμε από την αρχή σε νέο πλάνο, καθώς αυτές οι αθλήτριες βοηθούσαν πολύ».

Η αρχηγός της εθνικής ομάδας Εβίνα Μάλτση είπε σχετικά με τη νέα προσπάθεια της εθνικής Γυναικών: «Είναι ένα νέο ξεκίνημα για μας και έχουμε μπροστά το Ευρωμπάσκετ. Είναι μια μεγάλη διοργάνωση και ήρθε η μεγάλη ώρα για εμάς. Είμαστε εδώ με τεράστια διάθεση για δουλειά και οι παλιές θα προσπαθήσουμε να περάσουμε την ταυτότητα αυτής της ομάδας και στις νεότερες. Σε τέτοιου είδους διοργανώσεις δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι για εμάς. Χαίρομαι που είμαι ακόμα εδώ και ευχαριστώ το Θεό γι’ αυτό. Είμαι ταγμένη σε αυτή την ομάδα και όπως ξέρουν όλοι υπηρετώ το μπάσκετ».