Εβίνα Μάλτση: «Είμαι ταγμένη στην Εθνική Ομάδα»

796

Πάνω της στρέφονται τα βλέμματα όλων είτε αγωνίζεται σε συλλογικό επίπεδο, είτε – πολύ περισσότερο – με τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας. Αυτή τη φανέλα, φόρεσε και πάλι και είναι έτοιμη να ηγηθεί της προσπάθειας, μαζί με τις συμπαίκτριες και το τεχνικό τιμ, για να οδηγήσουν την Ελλάδα στο Ευρωμπάσκετ που θα διεξαχθεί σε λιγότερο από ένα μήνα στα γήπεδα της Τσεχίας.

Συστάσεις για την Εβίνα Μάλτση δεν χρειάζονται. Αυτό που αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί είναι η δίψα της κάθε φορά για μια καινούρια διοργάνωση. Κουβαλώντας τεράστια εμπειρία πίσω της, όταν πατάει το παρκέ αγωνίζεται με πάθος και δίψα για διάκριση, σαν να είναι η πρώτη της παρουσία.

Η αρχηγός της Εθνικής μίλησε στο agapotobasket.gr λίγο πριν η ομάδα αναχωρήσει για τη Σλοβακία για τα φιλικά πριν την συμμετοχή της στο Ευρωμπάσκετ και μοιράστηκε τη χαρά της και τις σκέψεις της για τη συμμετοχή της, τον δύσκολο όμιλο, τις απουσίες και το νέο «αίμα» στην ομάδα.

Νέα αρχή για την ομάδα, με απουσίες και πολλά νέα πρόσωπα. Ποια είναι τα πρώτα συναισθήματα;

Κάνουμε ένα καινούριο ξεκίνημα. Έχουμε ένα Πανευρωπαϊκό μπροστά μας, είναι μια μεγάλη διοργάνωση και μεγάλη ώρα για εμάς. Είμαστε εδώ όλες, πάνω από όλα με καλή διάθεση. Έχουμε πάρα πολλές απώλειες οπότε αναγκαστικά η ομάδα ενισχύεται με καινούργιες παίκτριες. Ούτως η άλλως θα είχαμε κάποιες καινούργιες προσθήκες, καθώς και κάποιες νεώτερες ακολουθούν. Μια πολύ νέα ομάδα, κάτι τελείως διαφορετικό και ένα καινούριο στοίχημα. Θα προσπαθήσουμε οι παλιές να περάσουμε την ταυτότητα αυτής της ομάδας, να ενταχθούμε στο σύστημα του προπονητή και να βγάλουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Είναι γεγονός ότι η Εθνική έχει κληρωθεί σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο (σ.σ. Η Ελλάδα θα βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με Σερβία, Σλοβενία και Γαλλία). Όμως, στα προκριματικά και ειδικά στα παιχνίδια με τη Ρωσία, δείξατε ότι μπορείτε να κοιτάξετε δυνατούς αντιπάλους στα μάτια. Θα αποτελέσουν αυτά τα παιχνίδια έναν οδηγό για το πώς θα παρουσιαστεί η ομάδα στην Τσεχία;

Πάντα επιμένω και λέω ότι για εμάς δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι σε τέτοιου είδους διοργανώσεις. Είμαστε η ομάδα που κάνει πάντα την υπέρβαση στα μεγάλα ματς. Αυτό είναι που μας δίνει και πίστη. Επιμένω ότι υπάρχουν πολύ σημαντικές απώλειες αυτή τη στιγμή στην ομάδα, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τις καινούριες παίκτριες. Αυτό στοιχίζει σε εμπειρία και ίσως λίγο σε χημεία σε σχέση με το παιχνίδι με τη Ρωσία. Δεν είμαστε ίδια ομάδα αυτή τη στιγμή και είμαστε λίγο πιο εύκολα αντιμετωπίσιμες. Αλλά αυτό που έχουμε να κάνουμε, είναι να δουλέψουμε, να γίνουμε ομάδα, να αποκτήσουμε μια ταυτότητα, να έχουμε ένα πλάνο και να πάμε να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα πάνω σε αυτό. Από κει και ύστερα, πρέπει να δούμε πως θα κατέβουν και οι άλλες ομάδες, αλλά εμείς να παίζουμε πάντα πάνω στις δικές μας δυνατότητες.

Θα μπορέσει η ομάδα να πάρει έστω αυτή τη μία νίκη που ψάχνει για να έχει συνέχεια στη διοργάνωση;

Ευελπιστώ πως ναι

Είσαι μια παίκτρια με μακρά εμπειρία σε πολλές διοργανώσεις, όμως, σε βλέπουμε ότι προετοιμάζεσαι σαν να είναι η πρώτη σου φορά. Τι είναι αυτό που σου δίνει το μεγαλύτερο κίνητρο και πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου και σε αυτό το τουρνουά;

Η συμμετοχή στην Εθνική Ομάδα είναι το μεγαλύτερο κίνητρο από μόνο του. Ένα Πανευρωπαϊκό είναι πάντα μια μεγάλη διοργάνωση με τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Εγώ είμαι ακόμα εδώ κι ευχαριστώ το Θεό. Είμαι ταγμένη σε αυτή την ομάδα, υπηρετώ το μπάσκετ, όπως όλοι ξέρουν. Προσωπικές προσδοκίες δεν υπάρχουν. Το μόνο που θέλω είναι να είμαι υγιής και εγώ και οι συμπαίκτριες μου και να δώσω ό,τι καλύτερο μπορώ μέσα στο γήπεδο.

Πάντως, από την πρώτη συγκέντρωση, υπάρχουν πολλά χαμόγελα. Αν μη τι άλλο, δείχνετε ότι άγχος δεν υπάρχει.

Δεν έχουμε άγχος. Έχουμε πλάνο και το ακολουθούμε, γιατί αυτό είναι που σε σώζει πάντα στα δύσκολα. Τα δίνουμε όλα γιατί είμαστε Έλληνες και βάζουμε καρδιά και ψυχή και αρνούμαστε να χάσουμε. Ας χάσουμε από κάποιον καλύτερο. Δεν έχει κανένας κανένα λόγο να μην χαμογελάει. Όπως είπα μια τέτοια διοργάνωση είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός.

Πηγή: www.agapotobasket.gr