Δ. Κυριακού: «Στόχος η δημιουργία σχολής μπάσκετ στην ΧΑΝΘ»

1182

Η δημιουργία μιας σχολής μπάσκετ και η ανάδειξη καλαθοσφαιριστών που θα στελεχώσουν το αντρικό τμήμα και θα ενταχθούν στην Ελληνική παραγωγική διαδικασία αθλητών είναι ένας μακροπρόθεσμος στόχος της Χ.Α.Ν.Θ σύμφωνα με τον Δημήτρη Κυριακού, τον νέο Τεχνικό και Οργανωτικό Διευθυντή Καλαθοσφαίρισης της Χ.Α.Ν.Θ.

«Δέχθηκα με χαρά την πρόσκληση της ΧΑΝΘ και την πρόκληση δημιουργίας μιας σχολής μπάσκετ με στόχο την ανάδειξη αθλητών οι οποίοι τα επόμενα χρόνια θα μπορέσουν να βοηθήσουν την αντρική ομάδα αλλά και να τροφοδοτήσουν αν αυτό είναι εφικτό σε υψηλό επίπεδο Εθνικές μας ομάδες. Ξεκινάμε με την λογική πώς τίποτα δεν φτιάχνεται σε μια ημέρα.

Ο κόουτς Γιαννουζάκος δημιούργησε μια βάση, εγώ έρχομαι να διευρύνω αυτή την βάση, να συνεχίσω αυτό το έργο και να κτίσω και κάτι δικό μου για την Χ.Α.Ν.Θ», δήλωσε ο έμπειρος τεχνικός, που αναφέρθηκε ειδικά και στην προσπάθεια της αντρικής ομάδας που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής: «Ελπίζουμε να πρωταγωνιστήσουμε. Προπονητής της ομάδας είναι ο Ανδρέας Καραπιπερίδης με τον οποίο καλούμαστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί σε κάθε παιχνίδι. Δυσκολίες υπάρχουν τις οποίες καλούμαστε να ξεπεράσουμε με πολύ δουλειά και θετική ενέργεια».

Ο Δημήτρης Κυριακού γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1970 και διαθέτει ένα «βαρύ» βιογραφικό με πολλές συνεργασίες αλλά και πρωτιές (πανελλήνιο πρωτάθλημα με τους εφήβους στον Άρη, πανελλήνιο πρωτάθλημα με Ηρακλή, συμμετοχές σε φαίναλ φορ κ.α.) στον χώρο του μπάσκετ. Ξεκίνησε να κοουτσάρει για πρώτη φορά σε ερασιτεχνικό επίπεδο το 1991. Εργάσθηκε για 4 χρόνια στο NCAA με την ομάδα της Νεβάδα και στο «Furman University».

Πέρασε από τους πάγκους ομάδων (σε εφηβικά και αντρικά τμήματα) του ICBS, του Ηρακλή, του Άρη, του Κιλκίς, του Πιερικού, του Αίαντα Ευόσμου. Συνεργάσθηκε επίσης με την Καβάλα, τα Πεύκα, το Ρέθυμνο, το Ανατόλια ενώ έχει καθίσει και στον πάγκο της Εθνικής Ιορδανίας ως συνεργάτης του Ταμπ Μπάλντγουιν.

* Το Μουσείο Μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ. εύχεται ολόψυχα καλή επιτυχία στον Δημήτρη Κυριακού στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.