Οι δηλώσεις των διεθνών για τη νίκη επί της Σενεγάλης

528

Καϊμακόγλου: Κρατάμε τη συγκέντρωση, ξεχνάμε τα υπόλοιπα

Ο Κώστας Καϊμακόγλου ήταν από τους παίκτες που έκλεψαν την παράσταση, κυρίως με αυτό το εντυπωσιακό 4/4 τρίποντα με το οποίο μπήκε στο παιχνίδι: “Το αντίπαλο τεσσάρι έδινε πολύ χώρο και αυτό βοήθησε. Είναι και το στυλ που παίζω, ήμουν μόνος μου, σούταρα και μπήκαν. Το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι νικήσαμε, τελειώσαμε με την πρεμιέρα και τώρα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Πάντα είναι δύσκολο αυτό το πρώτο παιχνίδι. Τώρα θα πρέπει να κρατήσουμε τη συγκέντρωσή μας. Όλα τα άλλα θα πρέπει να τα αφήσουμε πίσω. Οι Φιλιππίνες είναι ομάδα που πολλοί δεν την υπολογίζουν, αλλά ο αγώνας κρύβει παγίδες. Η δική μας αυτοπεποίθηση ανέβηκε μεν, αλλά νομίζω και η δική τους. Είναι σκληρή ομάδα και παλεύει μέχρι το τέλος. Το ποιος ήταν κορυφαίος ή όχι δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία. Το σύστημα είναι αυτό που κάθε βράδυ θα αναδεικνύει ως κορυφαίο έναν άλλο παίκτη”.

Βασιλειάδης: “Μπορούμε και καλύτερα”

Συνέταιρος στο… έγκλημα από τα 6μ75 ήταν ο Κώστας Βασιλειάδης: “Ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά το παιχνίδι. Πήραμε τα ριμπάουντ και αυτό ήταν πάρα πολύ σημαντικό. Αντιμετωπίσαμε πολύ καλά την άμυνα ζώνης των αντιπάλων, βάλαμε τα σουτ και έτσι πήραμε την διαφορά. Στην αρχή είχαμε λίγο άγχος, αλλά η διαφορά πήγε στους 10 πόντους χαλαρώσαμε και παίξαμε και καλό μπάσκετ. Μπορούμε να παίξουμε ακόμη καλύτερα, αρκεί να περιορίσουμε τα λάθη μας. Οι Φιλιππίνες έδειξαν ότι είναι καλή ομάδα, πάλεψε με την Κροατία και σίγουρα θα πρέπει να προσέξουμε”.

Παπανικολάου: “Σεβόμαστε τους εαυτούς μας”

Ο τρίτος Κώστας της παρέας, ο Παπανικολάου, στάθηκε στη δυσκολία που κρύβει πάντα η πρεμιέρα: “Κοιτώντας τα ρόστερ και κρίνοντας από αυτά θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Κροατία θα είχε μια εύκολη πρεμιέρα απέναντι στις Φιλιππίνες, αλλά δυσκολεύτηκε πολύ. Εμείς θέλαμε να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, να κάνουμε τη δουλειά μας, γιατί κανείς δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Για να έχουν φτάσει ως εδώ σημαίνει ότι την προηγούμενη χρονιά έχουν κάνει κάποια επιτυχία ή έχουν κάποια ιστορία σε αυτά τα τουρνουά. Κάναμε εξαιρετική δουλειά στην άμυνα και αυτό είναι σημαντικό, τρέξαμε ωραία το γήπεδο, βγάλαμε πάρα πολλά εύκολα καλάθια και σουτ και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την αυτοπεποίθησή μας. Χρειάζεται σοβαρότητα και στη συνέχεια, γιατί είδαμε τι έγινε με την Κροατία. Δεν είμαστε εδώ ούτε για να χλευάζουμε, ούτε για να μην σεβαστούμε κάποιον. Είμαστε εδώ για να σεβαστούμε πάνω από όλα τους εαυτούς μας και την ευκαιρία που μας δίνεται να είμαστε εδώ”.

Αντετοκούνμπο: “Παλέψαμε για να γίνει εύκολο”

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδειξε έτοιμος να βοηθήσει από τα πρώτα λεπτά που πάτησε στο παρκέ. Και βοήθησε σημαντικά στο να γίνει η πρεμιέρα εύκολη: “Δεν είχα άγχος μπαίνοντας στο παιχνίδι. Φάνηκε να έχω άγχος;”, ρώτησε και γέλασε απαντώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, για να συνεχίσει: “Μπήκαμε αποφασισμένοι, δώσαμε ότι είχαμε και στο τέλος διαχειριστήκαμε σωστά την κατάσταση και κρατήσαμε και τη διαφορά. Δεν περιμέναμε να κερδίσουμε τόσο εύκολα… Αλλά παλέψαμε για να γίνει αυτό, δεν έγινε από μόνο του. Και υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μπροστά.  Είδαμε το παιχνίδι της Κροατίας με τις Φιλιππίνες. Οι Φιλιππίνες είναι καλή ομάδα. Εμείς θα πάμε βήμα-βήμα και θα παλέψουμε για να πετύχουμε τη δεύτερη νίκη”.