Δανεικός στα Τρίκαλα ο Λούντζης

778

Η ανακοίνωση:

H KAE Τρίκαλα BC Aries ανακοινώνει την σύναψη συμφωνίας με τον Μιχάλη Λούντζη για την αγωνιστική περίοδο 2017-18

Ο Μιχάλης Λούντζης γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1998, έχει ύψος 1.95 και αγωνίζεται στις θέσεις Point Guard και Shooting Guard.

Το 2014 και σε ηλικία μόλις 16 ετών ο Παναθηναϊκός τον απέκτησε από τον Κρόνο Αγγίου Δημητρίου. Τις δύο πρώτες σεζόν του στον Παναθηναϊκό κατέκτησε με την εφηβική ομάδα δύο Πανελλήνια πρωταθλήματα αλλά πήρε συμμετοχές και στην πρώτη ομάδα μέλος της οποίας αποτέλεσε την σεζόν που μας πέρασε αγωνιζόμενος σε πρωτάθλημα, κύπελλο αλλά και Ευρωλίγκα. Συνολικά κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και τρία κύπελλα με τους «πράσινους». Μάλιστα είναι ο μικρότερος σε ηλικία παίκτης που κατέκτησε κύπελλο Ελλάδος έχοντας συμμετοχή στον τελικό το 2015.

Ο Μιχάλης Λούντζης έχει να επιδείξει μία εξαιρετική πορεία με τις μικρές εθνικές ομάδες. Ήταν αρχηγός της Εθνικής Παίδων το 2014 και αυτή τη στιγμή είναι μέλος τόσο της Εθνικής Ομάδας Εφήβων Κ19 όσο και της Εθνικής Ομάδας Εφήβων Κ18. Το καλοκαίρι του 2015 συμμετείχε με το εθνόσημο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κ19 που διεξήχθη στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου έφτασε μέχρι τον ημιτελικό κατακτώντας την 4η θέση. Επίσης το καλοκαίρι του 2015 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στο Βόλο.

Τον περασμένο μήνα συμμετείχε με την Εθνική Νέων Ανδρών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη όπου η εθνική κατάφερε να τερματίσει πρώτη κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Καλωσορίζουμε στα Τρίκαλα τον Μιχάλη και ευχαριστούμε την ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods για την απόφαση της ο παίκτης να αγωνιστεί στην ομάδα μας.