Δέδας: “Χαρούμενος που βρίσκομαι στην ΑΕΚ”

815

Οι δηλώσεις του Γιώργου Δέδα για την προπονητική, το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του και τη συνεργασία του με την ΑΕΚ.

Μέσα σε λίγες μέρες ο Γιώργος Δέδας «σκότωσε» τον παίκτη μέσα του και αποφάσισε να ανοίξει ένα κεφάλαιο στην καριέρα του. Έχοντας ολοκληρώσει τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ, δέχθηκε πρόταση από ομάδα της Α1 για να συνεχίσει ως παίκτης, όμως ο 36χρονος προπονητής -πλέον- είχε ήδη πει το «ναι» στον Γιούρι Ζντοβτς που του πρότεινε να βρεθεί στο πλευρό του, στο τεχνικό επιτελείο της ΑΕΚ. Ο Δέδας μετρά μερικές εβδομάδες στο προπονητικό τιμ της Ένωσης και οι εντυπώσεις του από την ομάδα αλλά και από τη συνεργασία του με τον Σλοβένο τεχνικό είναι οι καλύτερες. «Τα πράγματα κυλούν πολύ καλά και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην ΑΕΚ. Στην ομάδα υπάρχουν αρκετά γνώριμα σε μένα πρόσωπα από την καριέρα μου ως παίκτης και κι αυτό με έχει βοηθήσει να προσαρμοστώ γρήγορα στο καινούργιο περιβάλλον αλλά και σε αυτή την νέα κατάσταση για μένα. Ο Γιούρι δεν είναι ένας άνθρωπος συγκεντρωτικός κι αυτό βοηθά όλο το επιτελείο. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η ομάδα είναι πολύ καλός για κάποιον νέο που θέλει να ενταχθεί ομαλά στο καινούργιο περιβάλλον».

Η καθημερινότητα, όπως ήταν φυσιολογικό, είναι τελείως διαφορετική για τον Γιώργο Δέδα απ’ αυτό που είχε συνηθίσει να κάνει για πολλά χρόνια. «Δεν είναι εύκολο να αλλάζεις τις συνήθειες δεκαετιών αλλά από τη στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ με κάτι άλλο, το επέβαλλαν οι συνθήκες. Η ζωή ενός προπονητή είναι διαφορετική και οι ευθύνες μεγάλες ειδικά όταν δουλεύεις σε μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ. Το διαπιστώνω αυτό καθημερινά. Ακόμη υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνει ένας προπονητής και ο φόρτος εργασίας θα αυξηθεί όταν θα ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις. Η προετοιμασία, η ανάλυση και το σκάουτινγκ του επόμενου αντιπάλου, η αναζήτηση παικτών είτε έμπειρων είτε νεαρών και πολλά άλλα».

Η ενασχόληση με την προπονητική πάντως ήταν κάτι που επιζητούσε και το ήθελε. «Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια και βλέποντας πως έρχεται το τέλος της καριέρας μου ως παίκτης, είχα στο μυαλό μου να ασχοληθώ με την προπονητική. Δεν περίμενα ότι θα δεχόμουν τόσο γρήγορα μια τόσο ελκυστική πρόταση όπως αυτή της ΑΕΚ αλλά ήταν μέσα στους στόχους μου να δουλέψω ως προπονητής. Θα με ενδιέφερε σίγουρα να δουλέψω με μικρά παιδιά και να δημιουργήσω μια Ακαδημία όπως κάνει ο Κώστας Χαραλαμπίδης που είναι παράλληλα στο τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ ή να συμμετάσχω σε μια προσπάθεια όπως αυτή του Athlenda που «τρέχει» ο Λάζαρος Παπαδόπουλος και έχει ως επίκεντρο το μπάσκετ. Είμαι πάντως πολύ χαρούμενος που αποτελώ μέλος της οικογένειας της ΑΕΚ και καθημερινά μαθαίνω καινούργια πράγματα».

Η ΑΕΚ έχει αρκετά νέα πρόσωπα στο ρόστερ της κι αυτό απαιτεί πολλή δουλειά απ’ όλους για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις της νέας σεζόν. «Είναι μια χρονιά με υψηλές απαιτήσεις και αυξημένες υποχρεώσεις για την ΑΕΚ. Θα συμμετάσχουμε σε τρεις διοργανώσεις το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας και το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο πήχης βρίσκεται ψηλά κι εμείς θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και μεθοδικά αυτή την περίοδο που γίνεται το «μοντάρισμα» και το «δέσιμο» της ομάδας για να παρουσιαστούμε όπως πρέπει όταν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις».