Γυμνόπουλος: «Θα δουλέψω σκληρά για να τα καταφέρω και στην άκρη του πάγκου»

1170

Ο Φοίβος Γυμνόπουλος μετά από μια σπουδαία και μακροχρόνια καριέρα σε όλα τα γήπεδα των Εθνικών Κατηγοριών αποφάσισε να κάτσει στον…πάγκο. Όχι όμως στις θέσεις που κάθονται οι αθλητές αλλά στην.. άκρη σε αυτή του προπονητή αναλαμβάνοντας τον Αίαντα Ευόσμου που την νέα σεζόν θα αγωνιστεί στην Γ Εθνική. Το basket247.gr μίλησε μαζί του για την πρώτη του προπονητική απόπειρα και όχι μόνο.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Πόσο εύκολο ήταν σε μια μέρα να σκοτώσεις τον παίκτη μέσα σου και να ξεκινήσεις από την αρχή αυτή την φορά σαν προπονητής.

Δε θεωρώ ότι πρέπει να σκοτώσω τον παίκτη από μέσα μου για να γίνω προπονητής αλλά να τον βάλω σε άλλη προτεραιότητα. Θεωρώ ότι βοηθάει έναν προπονητή να ξέρει πως είναι να είσαι αθλητής και πως σκέφτεται ο αθλητής, διευκολύνει στην διαχείριση νομίζω.

Προετοιμαζόσουν για αυτό το ενδεχόμενο ή η πρόταση του Αίαντα σε αιφνιδίασε;

Ναι ήθελα πολύ να ασχοληθώ με την προπονητική και το είχα προετοιμάσει σαν το επόμενο βήμα μου στον χώρο του μπασκετ.

Ποιος προπονητής που είχες στην καριέρα σου σε επηρέασε;

Είχα παρά πολλούς προπονητές στην καριέρα μου και έχω κρατήσει τα θετικά όλων στο μυαλό μου, ούτως η άλλως έτσι λειτουργώ και σαν άνθρωπος. Όσο αναφορά για την “έμπνευση” αυτό είναι μια ιστορία που για μένα ξεχωρίζει τους προπονητές και γενικότερα τους ανθρώπους. Το να καταφέρνεις να εμπνεύσεις για μένα είναι “εξαιρετικό χάρισμα”

Πως είναι να βρίσκεσαι στην άκρη του πάγκου αντί για το παρκέ;

Η άκρη του πάγκου έχει πολύ δουλειά, σοβαρή ευθύνη και πολύ δημιουργία. Αυτά τα χαρακτηριστικά μου άρεσαν και εντός παρκέ. Θα δουλέψω σκληρά για να τα καταφέρω.

Μίλησε μας για το πως περιμένεις να παίξει ο Αίαντας φέτος; Με τι θα είσαι ευχαριστημένος στο τέλος της σεζόν;

Θέλω πολύ πριν από το πως θα παίξει η ομάδα θέλω να βάλω τα χαρακτηριστικά που για μένα κάνουν την ομάδα και δεν αφορούν το μπασκετ αλλά την δομή, τους κανόνες τις αρχές και τις σχέσεις των μελών της ομάδας. Στο τέλος της σεζόν αν καταφέρουμε και ήμαστε ομάδα με τα χαρακτηριστικά που προανέφερα θα είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος.

Αν μπορούσες να δώσεις μια συμβουλή σαν πρώην πλέον μπαρουτοκαπνισμένος μπασκετμπολίστας στους παίκτες σου, ποια θα ήταν αυτή και γιατί;

Η συμβουλή μου για όλα τα νέα παιδιά είναι ότι κάνουν στην ζωή τους να το κάνουν με αγάπη και αφοσίωση αυτό απαιτεί τεράστιο κόπο και μόχθο αλλά είναι ο μοναδικός δρόμος για να γίνουν ξεχωριστοί.

Πηγή: basket247.gr