Γκίμας: “Στη Βέροια μιλάμε την ίδια γλώσσα με τη διοίκηση”

329

Ο Φίλιππος έδειξε από την πρώτη κιόλας αγωνιστική του Κυπέλλου πως θα παρουσιαστεί ιδιαίτερα μαχητικός τη φετινή σεζόν. Η ομάδα της Βέροιας κέρδισε με 60-58 τον ισχυρό φέτος Αρκαδικό κι έτσι προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Ο επί 15 χρόνια (1999 μέχρι σήμερα) προπονητής του Φίλιππου, Δημήτρης Γκίμας, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την τακτική που ακολούθησε η ομάδα του κόντρα στους Αρκάδες, για τους φετινούς στόχους που υπάρχουν αλλά και για τη σημασία να παραμένει ένας προπονητής για πολλά χρόνια στην ίδια ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για τη νίκη επί του δυνατού Αρκαδικού στο Κύπελλο Ελλάδας: “Ξέραμε ότι κόντρα σε μία ομάδα όπως ο Αρκαδικός δεν θα μπορούσαμε να πάμε σε υψηλό σκορ και είχαμε πει ότι θα έχουμε τύχη αν εστιάσουμε στο αμυντικό κομμάτι. Δεν ξεκινήσαμε καλά τον αγώνα κι αυτό μας άφησε πίσω στο σκορ, όμως στην συνέχεια ανεβάσαμε την άμυνα. Ευτυχήσαμε να έχουμε σε καλή ημέρα τον Κασαμπαλή, ο οποίος κυριάρχησε στη ρακέτα κι έτσι με την βοήθεια όλων των παιδιών καταφέραμε να μειώσουμε τη διαφορά και να μπούμε στο τέταρτο δεκάλεπτο όντας μέσα στο παιχνίδι. Στο τελευταίο δίλεπτο θεωρώ ότι χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας, είχαμε κακές επιθετικές επιλογές κι ίσως μπορούσαμε να είχαμε ένα λίγο μεγαλύτερο προβάδισμα. Στο τέλος του αγώνα χρειαστήκαμε και τη βοήθεια της τύχης προκειμένου να κερδίσουμε”.

Για τους στόχους που υπάρχουν στο φετινό πρωτάθλημα: “Ο στόχος μας όπως έχει διαμορφωθεί από διοίκηση είναι αγωνιστικά η ομάδα να καταφέρει να κερδίσει την παραμονή της στη κατηγορία, όμως αυτό θέλουμε να γίνει μέσα από την οικονομική εξυγίανση της ομάδας. Την περσινή σεζόν υπήρξε ένα οικονομικό άνοιγμα, το οποίο ήδη σε ένα μεγάλο ποσοστό έχει αρχίσει να καλύπτεται.

Όλοι μας θεωρούν ως μία ομάδα που δεν έχει πολύ ισχυρό ρόστερ. Από την εικόνα που έχω μέχρι τώρα, δουλεύοντας με τα παιδιά, είναι ότι όλοι έχουν μεγάλη φιλοδοξία και διάθεση οπότε θεωρώ ότι αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε με αυτούς τους ρυθμούς θα αποτελέσουμε δύσκολο αντίπαλο για όλες τις ομάδες”.

Για το επίπεδο της φετινής Α2: “Το φετινό επίπεδο της Α2 είναι νομίζω απρόσμενα ισχυρό. Για τις εποχές που διανύουμε όλες οι ομάδες ενισχύθηκαν περισσότερο απ’ όσο περίμενα και παρουσιάζονται πιο δυνατές σε σχέση με πέρσι. Περιμένω ένα εξαιρετικά αμφίρροπο και παρά πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα”.

Για τη σημασία της παραμονής ενός προπονητή για μεγάλο διάστημα στην ίδια ομάδα: “Το να μπορεί ένας τεχνικός να μείνει για πολλά χρόνια στον ίδιο σύλλογο είναι το σημαντικότερο. Στην Ελλάδα έχουμε μάθει μετά από 2 ή 3 κακά αποτελέσματα να αλλάζουμε προπονητή, όμως αν δούμε τα παραδείγματα που υπάρχουν σε Α1 κι ευρωπαϊκές ομάδες τότε θα δείτε ότι ένας προπονητής χρειάζεται τουλάχιστον 2 με 3 χρόνια για να μπορέσει να διδάξει τι μπορεί να κάνει. Γι’ αυτό που λέω υπάρχουν πολλά παραδείγματα σε Ελλάδα, Ισπανία κι Ιταλία, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι αυτό γίνεται κατά κόρον στα πανεπιστήμια της Αμερικής και για να το κάνουν εκεί τότε κάτι κάτι θα ξέρουν.

Για να υπάρχει μία μακροχρόνια συνεργασία είναι σημαντικό να υπάρχει χημεία μεταξύ προπονητή και διοίκησης, να μην είναι “ξένοι” μεταξύ τους. Εμείς εδώ στη Βέροια μιλάμε την ίδια γλώσσα με τη διοίκηση κι αυτό βοηθάει πολύ”.