Γιαννούλης VS Νικολαΐδης: Αντιμέτωποι σε έναν διαφορετικό αγώνα Τae Κwon Do με πολλές αποκαλύψεις(ΒΙΝΤΕΟ)

1489

Θα αναρωτιέστε τώρα, που βρήκα τη στολή καράτε, και τη φόρεσα για να συναντήσω τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη…Υπάρχει μεγάλη ιστορία πίσω από όλο αυτό, και δεν πρόκειται για μία απλή μεταμφίεση για τα πλαίσια της συνέντευξης.

 

Γεννημένος στον Καναδά, η πρώτη μου επαφή με τον αθλητισμό, ήταν όταν ο πατέρας μου, στα 5 μου, με πήγε σε μία σχολή Tae Kwon Do στο Τορόντο.

Με το που  επιστρέψαμε στην Καρδίτσα, συνέχισα το άθλημα που αγαπούσα, στην σχολή του Γιώργου Καμπίτσα…. Από τα 8 μου μέχρι και τα 14 μου, που κατέκτησα τη μαύρη ζώνη, όλα ήταν τέλεια στη ζωή μου. Όμως το καλοκαίρι του 91 έμελλε να αλλάξουν όλα. Μαζί με τη διακοπή του σχολείου, διακόπτω και τις προπονήσεις μου, με αφορμή τις καλοκαιρινές διακοπές.

Μέσα σε 3 μήνες όμως ψήλωσα 12 πόντους, και με το που με είδε ο δάσκαλος, μου είπε ότι δεν μπορώ λόγω ύψους να συνεχίσω, γιατί δεν θα μπορούσα να παλέψω. Μιλάμε για πολύ κλάμα τότε.Αλλά ας τα αφήσουμε τώρα τα δικά μου, θα τα πούμε αναλυτικά σε ένα άλλο μου κείμενο,  και ας πάμε σε έναν σπουδαίο άνθρωπο, αθλητή και φίλο μου.

O Mέγας Αλέξανδρος υπήρξε ο μεγαλύτερος κατακτητής που γεννήθηκε ποτέ. Ξεκίνησε από την Μακεδονία και έφτασε μέχρι τη μακρινή Ινδία, φτιάχνοντας καμία δεκαριά Αλεξάνδριες στο διάβα του.
Ο μύθος του διδάσκεται σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου, ως τον μεγαλύτερο στρατηγό όλων των εποχών.
Στη νεότερη ιστορία, δύο έχουν πάρει το όνομά του, ο δικός μου Γιώργος Κούδας, ο «Μέγας Αλέξανδρος» του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο μεγαλύτερος ποδοσφαιρικός ηγέτης που αγαπήθηκε όσο λίγοι, αρχηγός του ΠΑΟΚ και της Εθνικής Ελλάδος, που έφερε μέχρι και τη διχόνοια στη χώρα μας, όταν πήγε να τον κλέψει ο Ολυμπιακός τη δεκαετία του 60, και το άγαλμά του, κοσμεί την Τούμπα.
Και ο δεύτερος είναι ο «Μέγας» Αλέξανδρος Νικολαΐδης, όνομα και πράγμα, ο δίμετρος με το αρχοντικό στιλ, ο δύο φορές Ολυμπιονίκης, με τα αμέτρητα μετάλλια που έχει κερδίσει το παλικάρι μας από την Πολίχνη, που μου έκανε την τιμή να καθίσουμε μαζί στο γυμναστήριό του στην Πολίχνη (Φιλίππου 81) και να τα πούμε on camera σαν φιλαράκια που είμαστε.

 

 

 

PS: Ο Αλέξανδρος ήταν τραυματίας και δεν μπορούσαμε να κάνουμε αγώνα μαζί

PS:: Εύκολα έπαιζε και 4αράκι στο basket.

PS: Ναι είναι η δικιά μου στολή που φόραγα το 1991

PS: Και ναι φοράω κολάν από κάτω στον φόβο μη μου σκιστεί η στολή γιατί δεν με χώραγε.

 

πηγή: g-point.gr