Γιάννης Βασιλειάδης:« Η απαίτηση από τον εαυτό μας είναι να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι»

1399

Ο επαγγελματισμός, η δυναμικότητα και το επιχειρηματικό δαιμόνιο που διαθέτει είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Γιάννη Βασιλειάδη! Διότι κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να εκτοξεύσει τη φήμη της εταιρίας ΚΥΑΝΑ HELLAS, κάνοντας την ένα ισχυρό brand name στην απαιτητική και ανταγωνιστική αγορά των ειδών κομμωτηρίου. Πλέον  αποτελούν την Νο1 επιλογή του κάθε επαγγελματία κομμωτή.

Ως πρόεδρος της εταιρίας θέλει να δίνει όλη του την ψυχή για να επιτυγχάνει του στόχους του. Δεν φοβάται να κοιτάει την κορυφή γιατί βαδίζει στον σωστό δρόμο για να διατηρείται εκεί. Όλα αυτά όμως επιτυγχάνονται  μέσα από τη σκληρή δουλειά και την αδιάκοπη αφοσίωση προς τον στόχο, που δεν είναι άλλος από την άριστη ποιότητα προϊόντων, τη σωστή εξυπηρέτηση και κάλυψη όλων των αναγκών του πελάτη. Ο Γιάννης Βασιλειάδης μίλησε σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Είστε ο πρόεδρος της εταιρίας KYANAHELLAS όπου παράγετε και προμηθεύετε προϊόντα κομμωτικής. Πώς γεννήθηκε η ιδέα να στραφείτε επιχειρηματικά σε αυτόν τον τομέα;

H ενασχόληση με τον κλάδο των προϊόντων κομμωτηρίου αποτέλεσε φυσικό επακόλουθο της μακρόχρονης πορείας μου στο χώρο αυτό. Μπολιάζοντας την εμπειρία μου αυτή με φρέσκες και καινοτόμες ιδέες θεώρησα χρέος μου να προσπαθήσω για την υλοποίηση ενός σχεδίου που θα έθετε στο επίκεντρο της συλλογικής αυτής προσπάθειας τη δημιουργία μιας εταιρίας προτύπου όχι μόνο σε ό,τι αφορά την καινοτομία και την ποιότητα των προϊόντων αλλά και την παροχή υπηρεσιών στον επαγγελματία κομμωτή. Στόχος υπήρξε από το πρώτο ξεκίνημα να αποτελέσει η εταιρία αυτή μια πρωτοπόρο πρόταση που θα ξεχώριζε στο χώρο της μόδας και της ομορφιάς.

Η άνοδος της εταιρίας σας ήταν ραγδαία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πως το καταφέρατε αυτό;

Θεωρώ πως η άνοδος για την οποία κάνετε λόγο δεν ήταν τόσο ραγδαία. Όσα πετύχαμε όλα αυτά τα χρόνια αποτελούν την ευόδωση μιας ενδελεχούς προσπάθειας για επίτευξη των εκάστοτε στόχων μέσα σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις. Πιστεύω πως καταλυτικό στοιχείο στη θετική εξέλιξη και έκβαση των πραγμάτων στάθηκε κάθε χρονική στιγμή η αγάπη μας για αυτό που κάνουμε.

Η KYANAείναι μια από τις πιο γνωστές εταιρίες στο είδος της. Ποιό είναι το φάσμα αναγκών που μπορείτε να καλύψετε για έναν πελάτη;

Η ΚΥΑΝΑ είναι σε θέση να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες του πελάτη με προϊόντα μαλλιών που ήδη έχει στην γκάμα της αλλά και που σχεδιάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσω ενδελεχούς έρευνας που πραγματοποιεί. Επιπλέον, προσφέρουμε συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση στους πελάτες μας μέσα από τη διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και επιμορφωτικών ταξιδιών. Το πιο σημαντικό όμως για τους πελάτες μας είναι το γεγονός ότι οι άνθρωποι της εταιρίας βρίσκονται πάντα κοντά τους για την ικανοποίηση των αναγκών τους και την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

Η εμπιστοσύνη που σας δείχνει η αγορά γύρω από το όνομα που έχετε φτιάξει έχει αυξήσει τις απαιτήσεις που έχετε πια και εσείς γύρω από τον εαυτό σας;

Η μόνη απαίτηση που έχουμε από τον εαυτό μας είναι «να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι»,να αυτοβελτιωνόμαστε και να εξελισσόμαστε. Αυτή την αρχή θα θέλαμε να εμπνεύσουμε και στους συνεργάτες μας. Μόνο μέσα από αυτή την εσωτερική διεργασία θα μπορέσουμε να αναγάγουμε την εργασία μας σε μέσο κοινωνικοποίησης και ολοκλήρωσης της προσωπικότητάς μας.

Η επαγγελματική δραστηριότητα της εταιρίας ξεκίνησε προ κρίσης. Ποιες αλλαγές παρατηρήσατε όσων αφορά τις παραγγελίες που δεχόσασταν προ κρίσης με τις παραγγελίες που δέχεστε τώρα εν μέσω βαθιάς οικονομικής ύφεσης;

Η κρίση και η οικονομική δυσχέρεια στην οποία έχει εισέλθει η χώρα ασφαλώς έχουν επηρεάσει τον κλάδο μας εδώ και αρκετό καιρό. Η αγορά αντιμετωπίζει δυσκολίες και σίγουρα το μέγεθος και η αξία των παραγγελιών έχουν μειωθεί. Ελπίζουμε πως σύντομα θα δοθεί τέλος στο οικονομικό αυτό τέλμα και η Ελλάδα θα μπορέσει και πάλι να ορθοποδήσει.

Βάζετε ψηλά τον πήχη στη δουλειά σας; Κάνετε το ίδιο και στην προσωπική σας ζωή;

Αυτά λειτουργούν παράλληλα. Άλλωστε είναι αυτονόητο ότι για να ακολουθείς μια ανοδική πορεία σε όλα τα επίπεδα,είτε αυτά αφορούν την επαγγελματική είτε την προσωπική ολοκλήρωση και επιτυχία, πρέπει να θέτεις όλο και υψηλότερους στόχους σε κάθε τομέα.

Γενικότερα έχετε μια ευαισθησία  γύρω από φιλανθρωπικά ζητήματα. Πόσο σημαντικό είναι αυτό το κομμάτι για εσάς;

Η ΚΥΑΝΑ έχει θέσει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, τον αθλητισμό και το περιβάλλον στο επίκεντρο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης. Αυτές οι πρωτοβουλίες αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας και την ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης που μπορούμε να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο.

Περιγράψτε μας ένα τυπικό ημερήσιο πρόγραμμά της δουλειά σας.

Το ημερήσιο πρόγραμμά μου δεν είναι τυπικό και ούτε μπορεί να προγραμματιστεί εύκολα. Προκύπτουν συνεχώς νέες ανάγκες και ζητήματα και πρέπει να βρίσκομαι συνεχώς σε εγρήγορση. Ανά πάσα στιγμή θα χρειαστεί να ταξιδέψω εντός ή εκτός συνόρων και να αναβάλλω ή να ακυρώσω αυτό που είχα εξαρχής σχεδιάσει να κάνω.

Όταν βρίσκετε ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό σας τι είναι αυτό που δεν παραλείπετε ποτέ να κάνετε;

Αν και για μένα η εργασία μου αποτελεί μια καθημερινή πρόκληση, έχω καταφέρει να λειτουργώ συνδυαστικά ώστε να μη στερούμαι πρόσωπα και πράγματα που αγαπώ. Θα έλεγα ότι μου αρέσει να περνώ χρόνο με φίλους και να αθλούμαι.

Μιας και αναφέρατε τον αθλητισμό, γνωρίζουμε ότι είστε λάτρης του μπάσκετ. Αποτελούν τα σπορ μέσα διαφυγής από τα προβλήματα της καθημερινότητας σας;

Μέσα από τον αθλητισμό κερδίζεις την ίδια την ζωή. Τα σπορ δεν είναι απλά ένα μέσο διαφυγής από τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά μία ευκαιρία εκτόνωσης, ανάπτυξης της κοινωνικότητάς σου και αύξησης της αυτοπεποίθησης. Τα σπορ στην ουσία προάγουν τη θετικότητα του ανθρώπου και αποτελούν θαυμάσια ευκαιρία να έρθουμε όλοι πιο κοντά.

Ποιό σημείο της Θεσσαλονίκης είναι το αγαπημένο σας και γιατί;

Είμαι λάτρης της θάλασσας. Λάτρης του απέραντου γαλάζιου. Στη σκέψη της και μόνο ταξιδεύω… Εμπνέομαι… Αγαπώ όμως και τα βουνά…Τον καθάριο αέρα τους που ξεκουράζει το νου. Εξάλλου οι αρχικές μου σπουδές αφορούν τη δασολογία. Το ιδανικό για μένα είναι ο συνδυασμός αυτών, δηλαδή ένα σημείο στο Σέιχ Σου με θέα προς την θάλασσα.

Ποιό είναι το μεγαλύτερο όνειρο της ζωής σας; Καταφέρατε να το πραγματοποιήσετε μέχρι στιγμής;

Από μικρός είχα πολλά όνειρα για τη ζωή. Δυσκολεύομαι να πω με σιγουριά ποιο στάθηκε το μεγαλύτερο. Επαγγελματική επιτυχία, ταξίδια, όμορφες στιγμές.

Νομίζω πως η πραγματοποίηση του πρώτου συνέβαλε στο να γίνουν πραγματικότητα και τα υπόλοιπα. Έτσι λόγω της δουλειάς μου σήμερα ταξιδεύω συχνά. Έρχομαι σε επαφή με τη διαφορετικότητα του κόσμου. Ζω όμορφες στιγμές. Όπου δεν έχω ακόμη καταφέρει να πάω, ταξιδεύω με την σκέψη και την φαντασία μου.

Ποιά είναι η σχέση σας με την μαγειρική; Θα μπαίνατε ποτέ στην κουζίνα για να ετοιμάσετε ένα ωραίο γεύμα για εσάς και το ταίρι σας;

Δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με την κουζίνα. Προσπαθώ όμως να έχω μια υγιεινή διατροφή πιστεύοντας πως η διατροφή είναι η κινητήριος δύναμήτου εαυτού μας. Για το ταίρι μου και μόνο θα ετοίμαζα ένα υγιεινό, θρεπτικό, πλούσιο αλλά προπαντός όμορφο πρωινό.

Ποιές είναι οι επερχόμενες επαγγελματικές σας κινήσεις μέσα στο 2016;

Το 2016 η ΚΥΑΝΑ γιορτάζει τα 10 χρόνια λειτουργίας της. Μέσα σε αυτήν την χρονιά έχουν σχεδιαστεί κάποιες ενέργειες προβολής, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουμε με τον ίδιο και εντονότερο ρυθμό την επιμόρφωση και τα σεμινάρια στους πελάτες μας. Και αυτή τη χρονιά συνεχίζουμε δυναμικά το ταξίδι στον κόσμο της λάμψης και της ομορφιάς. Σε αυτό το ταξίδι καλούμε όλους όσοι εμπνέονται από τον χώρο αυτό και τη μαγεία που ασκεί. Καλό μας ταξίδι λοιπόν.

πηγή: orathessaloniki.gr