Β. Σκλάβος: “Η Δόξα φτιάχτηκε για να κάνει πρωταθλητισμό”

529

Πολύ μεγάλο διπλό πανηγύρισε η Δόξα Λευκάδας, καθώς επικράτησε του Ηρακλή με σκορ 78-77 στη Θεσσαλονίκη. Κορυφαίος για τους νικητές, ήταν ο Βαγγέλης Σκλάβος, ο οποίος σημείωσε 18 πόντους (3/4 2π.–4/8 3π.) και πέτυχε το νικητήριο τρίποντο.

Ο 36χρονος φόργουορντ, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ, για τη μεγάλη νίκη της ομάδας του, τους στόχους της, αναφέρθηκε στο επόμενο παιχνίδι με το Παγκράτι, ενώ μας αποκάλυψε, τι θέλει να κάνει, όταν αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Βαγγέλη, ήσουν ο παίκτης, ο οποίος ουσιαστικά χάρισε τη νίκη στη Δόξα, με τρίποντο περίπου 1 δευτερόλεπτο πριν το τέλος του αγώνα. Όπως πήγαινε το παιχνίδι, θα μπορούσατε να το είχατε “καθαρίσει” νωρίτερα. Τι έγινε και δώσατε το δικαίωμα στον Ηρακλή να μείνει στον αγώνα αλλά και να περάσει μπροστά στο σκορ λίγο πριν τη λήξη;

“Νομίζω ότι στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, είχαμε μία πολύ καλή εικόνα για 35 λεπτά. Δυστυχώς όμως, στο τέλος χαλαρώσαμε και δώσαμε το δικαίωμα στον Ηρακλή να διεκδικήσει τη νίκη. Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, κέρδισε ο πιο τυχερός. Παρόλα αυτά, είμαστε χαρούμενοι που πήραμε την πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα και από αυτό το ματς, κρατάμε μόνο τη νίκη”.

Ποιες είναι οι δυνατότητες της Δόξας; Θα είναι έκπληξη αν πάρετε το εισιτήριο της ανόδου ή αυτό έχετε βάλει ως στόχο;

“Η αλήθεια είναι, ότι είναι πολύ νωρίς να πούμε ποιες είναι οι δυνατότητες της ομάδας. Έχουμε 8 καινούργιους παίκτες και 4 από πέρυσι. Αυτή τη στιγμή, η ομάδα έχει υλικό, είμαστε πλήρεις και χρειαζόμαστε χρόνο να δέσουμε και να βρούμε την κατάλληλη χημεία. Θα πρέπει να είμαστε συνεπείς κάθε Σάββατο, να δείχνουμε το καλό μας πρόσωπο. Η ομάδα έχει φτιαχτεί για πρωταθλητισμό. Έχουμε ποιότητα αλλά και εμπειρία”.

Τώρα ακολουθεί το παιχνίδι με το Παγκράτι. Θεωρείς ότι έχετε ένα μικρό προβάδισμα για τη νίκη λόγω της έδρας;

“Στο πρωτάθλημα της Α2, για μένα δεν υπάρχουν πλεονεκτήματα όσο αφορά τις έδρες. Γίνονται συχνά εκπλήξεις. Για παράδειγμα, πολλοί πίστευαν, ότι ο Αρκαδικός, θα νικήσει το Λαύριο, όμως έπεσαν έξω. Άρα, δεν μπορούμε να κάνουμε προγνωστικά και να μιλήσουμε για πλεονεκτήματα. Πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε τη νίκη, για να έχει αξία και το διπλό στο Ιβανώφειο. Παράλληλα, θέλουμε να πάρουμε και τη ρεβάνς, για τον πρόσφατο αποκλεισμό στο κύπελλο”.

Τον Δεκέμβριο κλείνεις τα 37 σου χρόνια. Έχεις σκεφτεί πότε θα αποσυρθείς από την ενεργό δράση αλλά και τι θα κάνεις μετά; Θες να παραμείνεις στο χώρο του μπάσκετ;

“Αυτή τη στιγμή, δεν μπαίνω στη διαδικασία για το τι θα κάνω μετά. Έχω διάφορες σκέψεις. Σίγουρα θα θέλω να έχω κάποιο πόστο αλλά αυτή τη στιγμή, απολαμβάνω που παίζω μπάσκετ και όσο είμαι υγιής, θα συνεχίσω να το κάνω”.