Βράβευση για τους Ικάρους Σερρών στην κλήρωση του πρωταθλήματος- Ποργιόπουλος: «Στους Ικάρους θέλεις πάντα να κερδίζεις»

604

Τη δευτεραθλήτρια του 4ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής, ομάδα των Ικάρων Σερρών βράβευσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης στην κλήρωση των πρωταθλημάτων που πραγματοποιήθηκε στο Καυτανζόγλειο στάδιο.

Την ομάδα που έμαθε τη σειρά των αγώνων της στο νέο πρωτάθλημα της Β εθνικής κατηγορίας εκπροσώπησαν ο Γιάννης Δεσποτίδης και ο Ηλίας Νικολαϊδης που παρέλαβε από τον εκπρόσωπο της ΕΟΚ Δημήτρη Χρηστίδη, το αναμνηστικό δίπλωμα και τα μετάλλια του προπονητή και των παικτών.

Οι Ίκαροι θα κάνουν πολλά… χιλιόμετρα φέτος αφού στον όμιλο τους υπάρχουν πέντε ομάδες από Θεσσαλονίκη(Ανατόλια, Ερμής Λαγκαδά, Γέφυρα,  Χαλκηδόνα, Μαχητές Δόξας Πεύκων), δύο ομάδες από Αιτωλοακαρνανία(Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου, Αγρίνιο), δύο ομάδες από Χαλκιδική(Στρατώνι, Πευκοχώρι), μία από Καρδίτσα(Τιτάνες Παλαμά), μία από Κοζάνη (Ελίμεια), μία από Κατερίνη(Πιερικός Αρχέλαος), μια από Ξάνθη (Ασπίδα Ξάνθης)  και μία από Καβάλα(Καβάλα BC).

Ποργιόπουλος: «Στους Ικάρους θέλεις πάντα να κερδίζεις»

Ο προπονητής των Ικάρων Στέργιος Ποργιόπουλος έκανε δηλώσεις για την κλήρωση του κυπέλλου (η ομάδα του θα αντιμετωπίσει στις 13 Σεπτεμβρίου στην Καρδίτσα τους Τιτάνες Παλαμά) αλλά και τη σημερινή κλήρωση του πρωταθλήματος. Ο έμπειρος προπονητής είπε: «Είναι ευχάριστο που συμμετέχουμε και πάλι στον θεσμό του κυπέλλου έστω και από την Β΄ Εθνική, που προστέθηκε στην δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση της χώρας μετά τα εθνικά πρωταθλήματα. Τους αγώνες κυπέλλου τους αντιμετωπίζουμε ως δυνατά φιλικά τεστ αλλά όταν αγωνίζεσαι για τους Ικάρους Σερρών, θέλεις να κερδίζεις και να προκρίνεσαι σε κάθε ματς, έτσι κι εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, δεδομένου ότι βρισκόμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας. Ο αντίπαλος μας βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση με εμάς, προέρχεται από την Γ΄ Εθνική και προετοιμάζεται αυτό τον καιρό, επομένως θα γίνει ένα παιχνίδι με ομάδες, που δεν θα βρίσκονται στο 100% της δυναμικής τους. Ευελπιστούμε να προκριθούμε και υπάρχει ισχυρό κίνητρο διότι μετέπειτα θα παίξουμε με δυο ομάδες Α2, όπως ο Δούκας που δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση και ποτέ δεν ξέρεις ίσως να πάμε και παραπέρα, όπου θα περιμένει ο Χολαργός, θα δούμε. Μεγαλύτερη σημασία από όλα όμως έχει η ετοιμότητα της ομάδας στο πρώτο τζάμπολ του Οκτωβρίου για το πρωτάθλημα και εκεί θα επιθυμούσα η κλήρωση να είναι καλή για εμάς και να μην χρειαστεί να δώσουμε δυνατά παιχνίδια στο ξεκίνημα. Είναι προτιμότερο να ξεκινήσουμε με θεωρητικά βατούς αντιπάλους».

Πηγή: ΕΡΤ Σερρών