Βασίλης Πλατής: «Ήταν κάτι που επιδίωκα»

398

Εξαιρετικό ξεκίνημα έχει πραγματοποιήσει το Πευκοχώρι στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Βορρά, καθώς έπειτα από τρεις αγωνιστικές συνεχίζει αήττητο.

Ο προπονητής της ομάδας, Βασίλης Πλατής, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη νίκη επί της ΧΑΝΘ αλλά και για τους λόγους που αυτές οι νίκες δεν τον ικανοποιούν όσο θα ήθελε.

Για τη νίκη (83-82) επί της ΧΑΝΘ: “Ξεκινήσαμε τον αγώνα χλιαρά, καθώς θεωρήσαμε ότι μόνο με την επίθεση θα μπορούσαμε να πάρουμε το παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο ο αγώνας εξελίχθηκε σχετικά καλά για εμάς, καθώς πράγματι κρατούσαμε το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο ο αντίπαλος βρήκε λύσεις κοντά στο καλάθι κι αυτό μας έβγαλε από τον ρυθμό μας στην όποια άμυνα παίζαμε. Αυτή η αλλαγή είχε επίπτωση στην ψυχολογία μας και στην επίθεση πηγαίναμε με ατομικές προσπάθειες.

Όλα αυτά μας οδήγησαν να μείνουμε πίσω στο σκορ στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου ακόμα και με 16 πόντους. Στο τελευταίο δεκάλεπτο προσπάθησα να ξυπνήσω τον εγωισμό των παικτών, παίξαμε για 10 λεπτά την άμυνα που μπορούσαμε και με υπομονή στην επίθεση καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι και τελικά να πάρουμε τη νίκη”.

Για το εξαιρετικό ξεκίνημα της ομάδας του κι αν το περίμενε: “Δεν ήταν κάτι που περίμενα ή όχι, ήταν κάτι που επιδίωκα. Συνήθως δεν περιμένω κάτι αν πρώτα δεν δω την ομάδα σε επίσημα παιχνίδια μέσα στο παρκέ. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα περισσότερα πράγματα από την απόδοση της ομάδας. Το πρόβλημα μας, είναι ότι στο τέλος της προετοιμασίας είχαμε κάποιους τραυματισμούς.

Θα παίζουμε για καιρό χωρίς το βασικό “τεσσάρι” μας, τον Γεωργίτση, είχαμε για μεγάλο διάστημα εκτός τον Πεχλιβάνη και σε συνδυασμό με κάποια ακόμα προβληματάκια που προέκυψαν μας έχουν οδηγήσει να παίζουμε ένα μπάσκετ που δεν είναι αυτό που ζητάμε. Μέχρι στιγμής απλά κερδίζουμε χωρίς να παίζουμε το μπάσκετ που θέλουμε “.

Για τους στόχους του Πευκοχωρίου σε πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής: “Οι στόχοι μπαίνουν πάντα στη διάρκεια του πρωταθλήματος γιατί τα καλοκαιρινά λόγια είναι μόνο λόγια. Δεν βασίζομαι σε ρόστερ ή σε αποδόσεις φιλικών για να δω που μπορούμε να φτάσουμε. Αυτά φαίνονται στα επίσημα παιχνίδια κι εκεί οριοθετούνται οι στόχοι”.