Βαριά καμπάνα στον παίκτη που επιτέθηκε στο διαιτητή, με τιμωρία 14 αγωνιστικών!

1731

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 14 αγωνιστικές θα βλέπει από τις εξέδρες τους συμπαίκτες του να παίζουν μπάσκετ ο αθλητής του Ακρωτηρίου Ανδρέας Πεντάρης, ο οποίος είχε επιτεθεί κατά του διαιτητή Νώντα Χριστινάκη στο παιχνίδι του Ακρωτηρίου με την Πεδιάδα για την ΕΚΑΣΚ. Η ένωση μπάσκετ της Κρήτης συνεδρίασε και τιμώρησε τον Πεντάρη με 10 αγωνιστικές για βάναυση συμπεριφορά κατά των αρχόντων του αγώνα και με άλλες τέσσερις για εξύβριση. Επίσης αποφασίστηκε το παιχνίδι να κατακυρωθεί με σκορ 20-0 υπέρ της Πεδιάδος και να μηδενιστεί το Αρκωτήρι.

Η ανακοίνωση της ΕΚΑΣΚ αναφέρει:

«Το Δ.Σ. της ΕΚΑΣΚ στη συνεδρίαση του στις 13/11/2017, αφού έλαβε υπόψη του το Φ.Α. και τις αναφορές των ορισμένων διαιτητών καθώς και την απολογία του αθλητή του σωματείου σας για τον αγώνα ανδρών ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΑΟ- ΠΕΔΙΑΔΑ ΑΟΧ (5/11/2017), αποφάσισε ομόφωνα την επιβολή των ποινών στον αθλητή του σωματείου σας Πενταρή Ανδρέα, σύμφωνα με τα παρακάτω άρθρα των κανονισμών της ΕΟΚ:

Το άρθρο 67: Για βάναυση συμπεριφορά κατά των αρχόντων του αγώνα. Αποκλεισμός δέκα (10) αγωνιστικών ημερών σε συνδυασμό με το άρθρο 64, ως προς την έννοια της βάναυσης συμπεριφοράς.

Το άρθρο 65 παρ.1 : Για λόγω εξύβριση. Αποκλεισμός τεσσάρων (4) αγωνιστικών ημερών.

Σύνολο ποινής : δεκατέσσερις (14) αγωνιστικές ημέρες.

Διευκρινίζεται ότι: «Οι ποινές αποκλεισμού ισχύουν για κάθε αγώνα, επίσημο ή φιλικό, από την επόμενη του αγώνα, που σημειώθηκε η παράβαση».

Επίσης σας επισημαίνουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρ\ο 82 του κανονισμού της ΕΟΚ και του άρθρου 12 της Γενικής προκήρυξης της ΕΚΑΣΚ περιόδου 2017-2018, σε περίπτωση που ξανασυμβεί οτιδήποτε στην έδρα του σωματείου σας, από οποιονδήποτε (παράγοντες, προπονητές, φίλαθλοι, παίκτες), θα σας επιβληθεί η ποινή της αποβολής του σωματείου σας από όλα τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚ».