Β΄Εθνική (Βορράς): Τα δεδομένα για την κούρσα της σωτηρίας

695

Η νίκη του Πιερικού Αρχέλαου στο Ανατόλια άλλαξε πολλά πράγματα στη μάχη για τη σωτηρία στον βόρειο όμιλο της Β΄Εθνικής. Η ομάδα της Κατερίνης απέκτησε σημαντικό προβάδισμα στην κούρσα με τη ΧΑΝΘ και τον Φίλιππο Βέροιας, ωστόσο με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν για το τέλος του πρωταθλήματος, όλα είναι ακόμα ανοιχτά. Πολύ περισσότερο δε από τη στιγμή που την επόμενη αγωνιστική ο Πιερικός Αρχέλαος υποδέχεται τη ΧΑΝΘ στην Κατερίνη και τη μεθεπόμενη οι Θεσσαλονικείς υποδέχονται τον Φίλιππο.

Η ουσία είναι ότι μόνο μία εκ των τριών ομάδων θα παραμείνει και την επόμενη χρονιά στη Β΄Εθνική. Λίγες ημέρες, λοιπόν, πριν από τις κρίσιμες μεταξύ τους αναμετρήσεις το Infobasket αναλύει πως έχει η κατάσταση για τις τρεις ομάδες.

Πιερικός Αρχέλαος (10-16)

Δεν έχει μόνο το προβάδισμα του ενός βαθμού μετά τη νίκη επί του Ανατόλια. Συν τοις άλλοις έχει και την ισοβαθμία με τον Φίλιππο Βέροιας, ενώ σε περίπτωση που νικήσει και τη ΧΑΝΘ την επόμενη Τετάρτη (3/5), τότε θα υπερτερεί και έναντι της ομάδας του Σωτήρη Νικολαΐδη. Με άλλα λόγια, εφόσον οι “μελανόλευκοι” καταβάλουν τη ΧΑΝΘ στον υπέρ πάντων αγώνα της 27ης αγωνιστικής, τότε θα κρατούν την κατάσταση στα χέρια τους, παρότι έχουν δυσκολότερο πρόγραμμα από Φίλιππο και ΧΑΝΘ. Εάν ηττηθούν, βέβαια, τότε θα βρεθούν αυτομάτως σε δυσχερή θέση...

Φίλιππος Βέροιας (9-17)

Η νίκη του Πιερικού Αρχέλαου στο Ανατόλια έφερε τον Φίλιππο κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού. Η ομάδα της Βέροιας μειονεκτεί στην ισοβαθμία με τον Πιερικό και από τη στιγμή που βρίσκεται ένα βαθμό πίσω, θα χρειαστεί δύο νίκες παραπάνω από τους “μελανόλευκους” στις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν. Αυτό βέβαια δεν είναι και απίθανο να συμβεί, αφού τα επόμενα τρία παιχνίδια είναι με Ανατόλια (εντός), ΧΑΝΘ (εκτός) και Χαρίλαο Τρικούπη (εντός). Επίσης, υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο της τριπλής ισοβαθμίας. Σε αυτή την περίπτωση το παιχνίδι με τη ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκης θα έχει κομβική σημασία για τους Βεροιώτες.

ΧΑΝΘ (9-17)

Αν και βρίσκεται στην προτελευταία θέση, η ΧΑΝΘ έχει να αντιμετωπίσει τόσο τον Πιερικό Αρχέλαο, όσο και τον Φίλιππο Βέροιας, συνεπώς έχει τη δυνατότητα να ανατρέψει τα πάντα. Επίσης και το πιο βατό πρόγραμμα από τους τρεις διεκδικητές της παραμονής, αφού κανένα παιχνίδι δεν μπορεί να θεωρηθεί a priori “χαμένο”. Ακόμα και σε περίπτωση ήττας στην Κατερίνη, η ΧΑΝΘ δεν θα χάσει αυτομάτως και όλες τις ελπίδες της. Θα χρειαστεί όμως να κάνει υπέρβαση (3/4 νίκες) και να μην κάνει κάτι ανάλογο και κάποιος από τους δύο ανταγωνιστές της…

Η βαθμολογική θέση τους

12. Πιερικός Αρχέλαος 36 10 16 1746 1809 4 νίκες
13. Φίλιππος Βέροιας (1-0) 35 9 17 1744 1890 1 ήττα
14. ΧΑΝΘ (0-1) 35 9 17 1772 1846 1 νίκη

* Με κόκκινο χρώμα οι ομάδες που υποβιβάζονται αυτή τη στιγμή

Οι ισοβαθμίες

Πιερικός Αρχ. Φίλιππος Βέρ. ΧΑΝΘ
12. Πιερικός Αρχέλαος 77-55 (3/5)
13. Φίλιππος Βέροιας 77-76 73-67
14. ΧΑΝΘ 71-70 (7/5)

Το πρόγραμμα τους

27η αγ/κή 28η αγ/κή 29η αγ/κή 30ή αγ/κή
12. Πιερικός Αρχέλαος ΧΑΝΘ Χαρίλαος Τρ.* Ερμής Αγιάς Καστοριά*
13. Φίλιππος Βέροιας Ανατόλια ΧΑΝΘ* Χαρίλαος Τρ. Ερμής Αγιάς*
14. ΧΑΝΘ Πιερικός Αρχ.* Φίλιππος Βέρ. Στρατώνι* Ασπίδα

* Με αστερίσκο τα εκτός έδρας παιχνίδια

Υ.Γ.: Το Ανατόλια, η Γέφυρα και ο Χαρίλαος Τρικούπης δεν έχουν σωθεί ακόμα μαθηματικά. Ο Πολύγυρος θα υποβιβαστεί μαθηματικά με την επόμενη ήττα του ή νίκη του Πιερικού Αρχέλαου.

Πηγή: Infobasket.gr