Α’1 Γυναικών:Απίστευτες καταγγελίες «φωτιά» για τον ΑΟ Τερψιθέας

1605

Αυτή η επιστολή προέρχεται από τον ΑΟ Τερψιθέας Γλυφάδας που αγωνίζεται στην Α1 Γυναικών και εκπροσωπείται από τον πρόεδρό της, με την ελπίδα ότι η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (FIBA) και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), θα θέσει την ομάδα υπό έρευνα και θα την αποκλείσει ισόβια, όπως και για το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο ΑΟ Τερψιθέα είναι κατά παράβαση της σύμβασης με τις παίκτριές του, από τη διάπραξη των παρακάτω λαθών:

Η ομάδα έχει μπει σε διαδικασία διαχείρισης στοιχημάτων/στήσιμο παιχνιδιών. Καθυστερήσεις πληρωμών σε μετρητά στις παίκτριες, έλλειψη πληρωμής για παίκτριες, προπονητές και προσωπικό, μη παροχή σταθερού περιβάλλοντος διαβίωσης, έλλειψη επαρκούς ασφάλισης υγείας, μη παροχή δύο γευμάτων την ημέρα και μεταφορά από και προς την προπόνηση και τους αγώνες

Έχουν υπάρξει ήδη τρεις προπονητές που εγκατέλειψαν την ομάδα, λόγω των στοιχημάτων, της έλλειψης πληρωμών και γιατί οι αθλήτριες στερούνταν της διατροφής. Οι παρακάτω προπονητές ήταν Κώστας Φατούρος , Γιάννης Δαμαλής και Γιώργος Χατζηδάκης. Υπήρξαν πέντε Αμερικανίδες και μία εξ’ αυτών εργάζεται εξ’ αρχής, αλλά δεν της έχουν καταβληθεί επί τέσσερις μήνες τα δεδουλευμένα και της ειπώθηκε ότι δε σχεδιάζουν να την πληρώσουν. Μια άλλη κοπέλα στην ομάδα υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και δεν είχε ασφαλιστεί στο συμβόλαιο, ώστε να την βοηθήσει να κάνει τη χειρουργική επέμβαση. Έκαναν την ασφάλιση μετά το γεγονός και την εμποδίζει να κάνει τη χειρουργική επέμβαση.  Υπέστη τη ζημιά Νοέμβριο του 2016, είναι τώρα Ιανουάριος του 2017 και ακόμα δεν είχε κάνει χειρουργική επέμβαση και δεν την έχουν βοηθήσει καθόλου. Αυτό συνέβη και σε  Ελληνίδα αθλήτρια απέναντι στον Πρωτέα Βούλας. Εκεί έπαθε ρήξη πρόσθιου και αρνήθηκαν να πληρώσουν για την επέμβαση της, μετά το παιχνίδι δεν κατάφεραν να επικοινωνήσουν μαζί της και την άφησαν να κάνει τα πάντα μόνη της. Εκείνη κατέληξε να πληρώνει από την τσέπη για τη χειρουργική επέμβαση της!

Όσον αφορά τα τρόφιμα, οφείλουν σε ένα εστιατόριο στη Γλυφάδα, που ονομάζεται RedPepper, πάνω από $2.500. Μια μέρα, όταν οι παίκτριες πήγαν εκεί οι ιδιοκτήτες τους είπαν ότι δε μπορούσαν να φάνε πια, επειδή ο πρόεδρος παρέλειψε να απαντήσει τα τηλεφωνήματά τους και να πληρώνει το εστιατόριο για τα προηγούμενα χρέη του. Έχασαν επίσης άλλο ένα εστιατόριο που ανήκε σε χορηγό στο Παλαιό Φάληρο και TheTsigkouinos- Σουβλάκια.

Κάποιες παίκτριες έχουν περάσει μερικές ημέρες χωρίς φαγητό, λόγω της έλλειψης παροχής τροφίμων για αυτές. Υπάρχει live στοίχημα κατά τη διάρκεια των αγώνων και μία από τις παίκτριες είδε έναν από τους προέδρους να μετρά εκατοντάδες δολάρια κάτω από το τραπέζι κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καθόλου χρήματα για κανέναν στην ομάδα.

Ποτέ δεν έχουν πληρώσει οποιαδήποτε παίκτρια σύμφωνα με τη σύμβαση και πληρώνουν μόνο με μετρητά και σιγά-σιγά, ποτέ το πλήρες ποσό που οφείλουν στις αθλήτριες. Τα παιχνίδια είναι στημένα και στοιχηματίζουν να χάσουν οι παίκτριες, έτσι ώστε να μπορούν να πάρουν τα χρήματα. Αρκετές Ελληνίδες έχουν εγκαταλείψει και άφησαν την ομάδα και τώρα παίζει με νεότερα κορίτσια (που προέρχονται από τις ακαδημίες) οι περισσότερες εκ των οποίων ανήκουν στα τμήματα των κατώτερων ηλικιών (15-16 ετών).

Η ομάδα σήμερα δεν έχει Αμερικανίδες ή οποιοδήποτε άλλη ξένη παίκτρια. Μόνο περίπου τρεις με τέσσερις παίκτριες έρχονται για να προπονηθούν ημερησίως. Υπάρχει μια τέτοια έλλειψη επαγγελματισμού!

Ο Γενικός Διευθυντής της ομάδας είναι πλέον ο προπονητής και έχουν σήμερα στο πρωτάθλημα 1-9 (νίκες-ήττες). Η δεύτερη τραυματισμένη παίκτρια δεν έχει ακόμη λάβει τα χρήματα για την επέμβασή της, κάτι πολύ ουσιαστικό και σημαντικό για να συνεχίσει την καριέρα της ως παίκτρια του μπάσκετ και έχει προειδοποιηθεί ότι ενδέχεται να μην είναι σε θέση να ζήσει στο νοικιασμένο σπίτι το οποίο της είχε δώσει ο σύλλογος. Οι αθλήτριες της ομάδας έχουν εργαστεί ακούραστα με τον σύλλογο πριν καταλήξει σε αυτό το σημείο και έχουν εξαντλήσει την υπομονή τους πια.

Στις αρχές του έτους δύο κορίτσια έμεινα σε σπίτι ενός υπνοδωματίου χωρίς Wi-Fi, χωρίς τηλεόραση, χωρίς κλιματισμό και χωρίς παράθυρα, ενώ κάτι τέτοιο προβλέπεται στη σύμβαση. Καμία από τις παίκτριες δεν πληρώθηκε για το μήνα Δεκέμβριο 2016 και δεν υπήρξε ποτέ μια γραπτή συμφωνία που να πιστοποιεί ότι η ομάδα έχει το δικαίωμα να μην τις πληρώνει για κάποιο χρονικό διάστημα ή και καθόλου. Πριν τα κορίτσια εγκαταλείψουν, υπήρχαν πέντε που έμειναν σε σπίτι τριών δωματίων. Μάλιστα, πριν πάρουν το σπίτι μερικά κορίτσια έμεναν στο σπίτι του προέδρου, όπου κοιμόντουσαν στο κρεβάτι του, ενώ εκείνος στον καναπέ.

Τέλος, μετά από ένα παιχνίδι κόντρα στην Δάφνη Αγίου Δημητρίου, κάποιος άκουσε την σύζυγο του προέδρου να λέει ότι θα αρνηθούν να αφήσουν τα κορίτσια να φύγουν και να λάβουν το δελτίο παίκτη και πως μάλιστα θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μείνουν στην ομάδα, ακόμη και αν χρειαστεί να πάνε στα δικαστήρια!

Αυτό δεν είναι επαγγελματική ομάδα και η διοίκηση και οι πρόεδροι δεν είναι ειλικρινείς ούτε επαγγελματίες.

Θα θέλαμε να τεθούν υπό έρευνα για όλα αυτά τα λάθη που έχουν κάνει κατά των παικτριών. Η ομάδα θα ήθελε να καταθέσει μήνυση ή ακόμη και να πάει στα δικαστήρια, κατά του προσωπικού διαχείρησης της Τερψιθέας.

Ευχαριστούμε για το χρόνο σας,

Τα μέλη της ομάδας ΑΟ Τερψιθέα.»

Η παρούσα γραπτή επιστολή στάλθηκε σε e-mail αρθρογράφου του Eurobasket.com από μέλος-παίκτρια του συλλόγου στις 26/1/2017.

terpsithea