ΑΣΕΘ: 2η αγωνιστική PLAY OFF

840

Έγιναν οι αγώνες της δεύτερης αγωνιστικής των PLAY OFF του Πρωταθλήματος του ΑΣΕΘ. Μακεδονομάχοι Καλοχωρίου και Medical ζευγάρωσαν τις νίκες τους και με 2-0 προκρίθηκαν στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αναμετρηθούν μεταξύ τους. Αντίθετα, Coca ColaAgt Group και Ιπποκράτης – Brokers Bc είναι πλέον στο 1-1 και θα παίξουν την πρόκριση σε παιχνίδια δίχως αύριο το Σαββατοκύριακο 28-29/4.

Αναλυτικά τα παιχνίδια:

GABOLMEDICAL 59-70

Μετά από ένα απόλυτα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο (31-32), η Medical πάτησε γκάζι στην τρίτη περίοδο, πήρε διψήφια διαφορά και κατάφερε να κρατήσει τη νίκη ως το τέλος, έχοντας ως κορυφαίο παίκτη τον Τσαπάρα. Από τη Gabol, που πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε, ξεχώρισε ο Μητακίδης. Οι νικητές προκρίθηκαν με 2-0 νίκες στα ημιτελικά του πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσουν την Κυριακή 6 Μαΐου στις 20.30 στο κλειστό του Καλοχωρίου τους Μακεδονομάχους, με στόχο τη νίκη που θα τους φέρει στον τελικό της διοργάνωσης.

COCA COLA 3E – AGT GROUP BC 83-69

Η Coca Cola 3E, παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο μετά την ήττα στον πρώτο αγώνα, έκανε ένα καταπληκτικό δεύτερο δεκάλεπτο και με επιμέρους σκορ 29-13, πήρε προβάδισμα 19 πόντους στο ημίχρονο (45-26) και μετέτρεψε το υπόλοιπο του αγώνα σε τυπική διαδικασία. Καλύτερος των νικητών ο Μουρίκης με 7 τρίποντα, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Φιλιππίδης. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για τρίτη και τελευταία φορά στις 28/4 στις 19.45 στο κλειστό του Φοίνικα και ο νικητής θα αγωνιστεί στον Α΄ ημιτελικό του Πρωταθλήματος, στις 6/5/18 και ώρα 18.30 στο κλειστό του Καλοχωρίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ ΚΑΛ/ΡΙΟΥ – ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΕΛΑΙΩΝΕΣ 82-70

Οι Μακεδονομάχοι ολοκλήρωσαν την έκπληξη, νικώντας για δεύτερη φορά την πρωτοπόρο ομάδα του Β΄ ομίλου με 82-70 και κάνοντας το 2-0 στις νίκες προκρίθηκαν στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν σε νοκ άουτ αγώνα τη Medical. Κλειδί της επιτυχίας τους η εμφανής υπεροπλία τους κάτω από τα καλάθια, γεγονός στο οποίο η κατασκήνωση Ελαιώνες δε μπόρεσε να βρει λύση καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Από τους νικητές ξεχώρισε ο Τουρουτουτούδης, ενώ οι 33 πόντοι του Κώττη δε φάνηκαν ικανοί να αντιστρέψουν την κατάσταση για τους ηττημένους. Οι Ελαιώνες τώρα ρίχνουν το βάρος τους στην προετοιμασία για τον ημιτελικό Κυπέλλου της ερχόμενης εβδομάδας, όπου θα διεκδικήσουν σε νοκ άουτ αγώνα την πρόκριση στο τελικό από την Coca Cola 3E.

BROKERS BC – ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

Παρά την εντός έδρας ήττα τους στο πρώτο παιχνίδι με 15 πόντους διαφορά, οι παίκτες του Ιπποκράτη εμφανίστηκαν πιο ψυχωμένοι και αποφασισμένοι στο κλειστό της Πυλαίας και χρησιμοποιώντας την πολυετή εμπειρία τους στα Play Off του ΑΣΕΘ, πήραν από την αρχή του αγώνα προβάδισμα στο σκορ και πήγαν στην ανάπαυλα προηγούμενοι με 20-36. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, μείωσαν στο τέταρτο δεκάλεπτο ακόμα και στους 7 πόντους (45-52), αλλά δεν κατάφεραν κάτι παραπάνω, καθώς με ψυχραιμία οι παίκτες του Ιπποκράτη κράτησαν τη νίκη και παρέμειναν ζωντανοί στο κυνήγι της εισόδου στην τετράδα του Πρωταθλήματος. Από του γηπεδούχους ξεχώρισε ο Ταρνανίδης, ενώ από τους νικητές οι Λαμπρίδης και Σύρος. Η πρόκριση πλέον θα κριθεί στο τρίτο παιχνίδι, που θα γίνει στις 29/4 στις 18.45, στην έδρα του Ιπποκράτη, το κλειστό της Ευκαρπίας.

Το ερχόμενο Σάββατο θα γίνουν στο κλειστό του Φοίνικα οι ημιτελικοί του Κυπέλλου του ΑΣΕΘ. Οι νικητές θα προκριθούν στον τελικό της διοργάνωσης, ο οποίος θα γίνει στο κλειστό του Καλοχωρίου, το Σάββατο 12 Μαΐου στις 20.30.

Το πρόγραμμα των ημιτελικών είναι:

19:45 ΦΟΙΝΙΚΑ COCA COLA 3E ~ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΕΛΑΙΩΝΕΣ 

21:30 ΦΟΙΝΙΚΑ GABOL ~ SKOURAS CAMP BC