ΑΣΕΘ: Τι έγινε στην πρώτη αγωνιστική των PLAY OFFS

871

Ξεκίνησαν τα PLAY OFF του Πρωταθλήματος του ΑΣΕΘ το περασμένο Σαββατοκύριακο και όλα τα παιχνίδια είχαν πολλές ανατροπές και συγκινήσεις. Οι νικήτριες ομάδες έκαναν το 1-0 στη σειρά των αγώνων και περιμένουν τις δεύτερες αναμετρήσεις μετά τις διακοπές του Πάσχα για να προσπαθήσουν να κερδίσουν την είσοδό τους στην τετράδα του Πρωταθλήματος, κάνοντας μία ακόμα νίκη επί των αντιπάλων τους. Αντίθετα οι ηττημένοι, θα παίξουν με τη πλάτη στον τοίχο και θα προσπαθήσουν να κερδίσουν αυτή τη φορά για να διεκδικήσουν την πρόκριση σε τρίτο παιχνίδι.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής είναι:

AGT GROUP BC – COCA COLA 3E

77-69

MEDICAL – GABOL

(61-61) 74-68

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΕΛΑΙΩΝΕΣ – ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ ΚΑΛ/ΡΙΟΥ

70-83

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ – BROKERS BC

54-69

Το πρόγραμμα των επόμενων αγώνων είναι:

ΠΕ 12/04

20:30

ΔΑΚ ΠΥΛΑΙΑΣ

BROKERS BC – ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

ΣΑ 14/04

19:45

ΦΟΙΝΙΚΑ

COCA COLA 3E – AGT GROUP BC

ΣΑ 14/04

21:30

ΦΟΙΝΙΚΑ

GABOL – MEDICAL

ΚΥ 15/04

19:30

ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ ΚΑΛ/ΡΙΟΥ – ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Αναλυτικά τα παιχνίδια:

AGT GROUP BCCOCA COLA 3E 77-69

Δυνατό παιχνίδι για γερά νεύρα έγινε το Σάββατο στο κλειστό του Φοίνικα, με την θεωρητικά γηπεδούχο AGT GROUP BC να παίρνει τελικά τη νίκη με 77-69 και να κάνει το 1-0 στη σειρά των αγώνων.

Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα και η πρωτοπορία άλλαξε χέρια αρκετές φορές. Η AGT δεν πτοήθηκε από τις αποβολές των Φιλιππίδη (με πέντε φάουλ) και Παπαδόπουλου (με συνδυασμό αντιαθλητικού και τεχνικής ποινής) και πήρε μία μικρή διαφορά 6 πόντων λίγο πριν το τέλος του αγώνα. Η φιλοξενούμενη ομάδα, 25΄΄ πριν το τέλος, κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ, ωστόσο δεν το εκμεταλλεύτηκε, αστοχώντας στο ζευγάρι βολών αλλά και στην επίθεση που εκδήλωσε, και έτσι τη νίκη πανηγύρισε τελικά η AGT GROUP BC, έχοντας MVP τον Ιορδανίδη.

MEDICALGABOL 74-68

Αγώνας με σήμανση «ακατάλληλο για καρδιακούς» έγινε το Σάββατο στο κλειστό του Φοίνικα, με τη Medical να ξεκινάει δυναμικά τον αγώνα και να βρίσκεται μπροστά στο σκορ για 37 λεπτά. Η Gabol, εκμεταλλευόμενη το βάθος του πάγκου της και την αποβολή του μπόμπερ Τσαπάρα με 5 φάουλ, έκανε την αντεπίθεσή της στα τελευταία λεπτά και μάλιστα προηγήθηκε με δύο πόντους (59-61) 29΄΄ πριν από το τέλος. Η τελευταία επίθεση της Medical ήταν εύστοχη και ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να ευστοχήσουν στα τελευταία 19΄΄ που είχαν στη διάθεσή τους.

Στην παράταση, οι γηπεδούχοι δείξαν μεγαλύτερο σθένος και θέληση για τη νίκη και κατάφεραν τελικά να κερδίσουν με 74-68 και να κάνουν το 1-0 νίκες στη σειρά.

Μοναδικό μελανό σημείο του αγώνα ο τραυματισμός του αειθαλούς Βαγγέλη Μανωλή της Gabol, ο οποίος αποχώρησε από το γήπεδο με μερική ρήξη συνδέσμων που θα τον κρατήσει εκτός γηπέδων για 5-6 μήνες.

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΕΛΑΙΩΝΕΣ – ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ 70-83

Με νίκη ξεκίνησαν τα Play Off οι Μακεδονομάχοι στον πρώτο αγώνα της σειράς με αντίπαλο την Κατασκήνωση Ελαιώνες με τελικό σκορ 70-83.
Το ματς ήταν πολύ δυνατό και κλειδί της νίκης των φιλοξενούμενων ήταν η υπεροπλία τους κάτω από τα δύο καλάθια.

Ο νικητής στην ουσία κρίθηκε στην τρίτη περίοδο, όπου με επιμέρους σκορ 11-25 οι Μακεδονομάχοι ανέβασαν την υπέρ τους διαφορά σε διψήφιο νούμερο, και την κράτησαν μέχρι το τέλος.

MVP των νικητών ήταν οι Τσιτσινάκης και τον ακολούθησαν Παντελής και Μέρκος. Πολύ καλή η παρουσία του Ελευθεριάδη κάτω από τα καλάθια και καθοριστική η ευστοχία του Καραγιαννίδη στα τρίποντα. Η μεγάλη εμπειρία του Νατσίδη έπαιξε μεγάλο ρόλο όπως επίσης και του Τουρουτουτούδη.
Το μεγάλο σέντερ των Μακεδονομάχων, ο Γεωργιάδης, με συμμετοχή μόλις λίγων λεπτών τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά και αποχώρησε από τον αγώνα.
Η επόμενη αναμέτρηση θα γίνει στο Καλοχώρι στις 14/4 και την Κατασκήνωση Ελαιώνες, την ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στην κανονική περίοδο, περιμένει μια καυτή έδρα, καθώς αναμένεται οι φίλαθλοι του Καλοχωρίου να γεμίσουν το γήπεδο για να σπρώξουν την ομάδα τους στη νίκη – πρόκριση.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ – BROKERS BC

Τη νίκη στον πρώτο αγώνα της σειράς και μάλιστα εκτός έδρας (κλειστό Ευκαρπίας) πήρε η ομάδα των Εκτελωνιστών, καθώς επιβλήθηκε του Ιπποκράτη με το ευρύ 54-69.

Οι νικητές ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και κέρδισαν δίκαια τον αντίπαλό τους, ο οποίος ωστόσο πάλεψε για τρία δεκάλεπτα, αλλά η κούραση στο τέλος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα και τη διαφορά.

Αν και ο Ιπποκράτης είχε (μαζί με την Κατασκήνωση Ελαιώνες) το καλύτερο ρεκόρ στην κανονική περίοδο του Πρωταθλήματος, πλήρωσε τη μέτρια εμφάνισή του και τις απουσίες, και τώρα καλείται αμέσως μετά το Πάσχα (12/4) να πάει στο κλειστό της Πυλαίας και να προσπαθήσει να νικήσει για να επαναφέρει τη σειρά στην Ευκαρπία και να διεκδικήσει την πρόκριση στην τετράδα του Πρωταθλήματος.