ΑΣΕΘ: Σπουδαία νίκη για την AGT Group BC

1381

Γήπεδο ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ , Σάββατο 18/11/2017, ωρα 19:30 GABOL 65 (35) AGT Group BC 66 (30) Δοκτωρ Τζέκιλ και Κύριος Χάιντ…. Λονδίνο, 1886…ο Σκωτσέζος συγγραφέας Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον συλλαμβάνει και γράφει τη νουβέλα φανταστικής λογοτεχνίας (The Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde) ή αλλιώς Δόκτωρ Τζέκιλ και κύριος Χάιντ, εξαιτίας ενός εφιάλτη που είχε ο συγγραφέας.

Καλοχώρι, 131 χρόνια μετά, βράδυ Σαββάτου στις 18 Νοεμβρίου 2017…Το θρίλερ που εκτυλίχθηκε στο κλειστό γήπεδο θα μπορούσε να αποτελεί την επιτομή της αγωνίας και τη συνέχεια του εφιάλτη του θρυλικού συγγραφέα, αποδεικνύοντας ότι στο εργασιακό πρωτάθλημα του ΑΣΕΘ υπάρχουν στιγμές που απογειώνουν το αγαπημένο μας άθλημα. Η GABOL παρουσιάστηκε πολύ δυνατή και θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το παιχνίδι πολύ νωρίτερα…..Αυτά έως τη στιγμή που ο …Scott Skiles της AGT (Παπαδόπουλος) ρίσκαρε σχήμα που γύρισε το παιχνίδι και την πλάστιγγα υπέρ της AGT.

Μιας AGT που πλέον αποκτώντας σταθερά ομοιογένεια δείχνει ότι αποκτά και μέταλλο ως ομάδα αφού καταφέρνει να βρίσκει τρόπους να παίρνει αυτό που θέλει από τα παιχνίδια. Το ματς ξεκίνησε δυνατά με την GABOL να εμφανίζεται πιο συγκεντρωμένη και με πολυφωνία στην επίθεση να παίρνει κεφάλι στο σκορ 22-16 στο τέλος της 1ης περιόδου. Η δεύτερη περίοδος ήταν ισορροπημένη με την AGT να βρίσκει λύσεις από τον πολύ εύστοχο Γκατζό και τον Ιορδανίδη και να κλείνει το ημίχρονο υπολειπόμενη κατά 5 πόντους. Στο δεύτερο ημίχρονο, η GABOL ξεκίνησε πολύ δυνατά αυξάνοντας τη διαφορά στους 9 και εκεί …άλλαξε το τσιπάκι της AGT. Ο Ιωαννίδης έδωσε την απαραίτητη ηρεμία με μαεστρική καθοδήγηση, ενώ το σχήμα που επέλεξε ο Παπαδόπουλος έδειξε την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις καθώς οι παίκτες βρίσκονταν μεταξύ τους με κλειστά τα μάτια.

Ξεκινώντας τα πάντα από την πολύ καλή άμυνα, μετέφεραν το άγχος και τον εκνευρισμό στους πολύπειρους παίκτες της GABOL και το σερί του 17-4 που επετεύχθη, έδωσε την ψυχολογική ώθηση στην AGT να περάσει μπροστά. Σημαντική ήταν η ψυχωμένη άμυνα του Αγγελάκη ενώ ο Καλπίδης έχει αρχίσει ναεξελίσσεται σε πολυεργαλείο. Κάποια λάθη στην κυκλοφορία, έναντι της ζώνης της GABOL, έφεραν το ματς στον πόντο…

H GABOL, ισοφαρίζοντας αρχικά σε 65-65, επέλεξε να έχει αυτή την τελευταία επίθεση και έστειλε την AGT στη γραμμή της φιλανθρωπίας. Ο Ιορδανίδης με μία στις δύο βολές έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Στην τελευταία επίθεση της Gabol, με 10’’ να απομένουν έπεσαν κορμια… Η μπάλα πήγε στον Ζωγράφο, με τους παίκτες της AGT ωστόσο να του κλείνουν το διάδρομο και ο Θεοχαρόπουλος τον πρόλαβε και του έκοψε το σουτ χαρίζοντας τη νίκη στην AGT που την ανεβάζει πλέον στη 2η θέση.

Ένταση και παράπονα υπήρξαν από τους ηττημένους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, γεγονός που τους στοίχισε τρεις τεχνικές ποινές, ενώ η διαιτησία, με λάθη εκατέρωθεν, στάθηκε σε γενικές γραμμές στο ύψος της κρισιμότητας του αγώνα. Δύσκολα υπάρχει ξεκάθαρος πρωταγωνιστής για την AGT αφού όσοι έπαιξαν, έπαιξαν για την ομάδα, ενώ για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Βασιλειάδης.

Δεκάλεπτα: 22-16, 35-30, 43-52, 65-66  Διαιτητές: Δημακόπουλος, Δημητρακόπουλος

 

GABOL (Μπενάκης): Ζωγράφος 7 (2), Βασιλειάδης 24 (2), Στρίβας 2, Καραγιάννης 2 , Κοσμάς 2, Μισόπαππας 7 , Αντωνίου 10, Αναγνώστου, Παπαραραφιανός 9 (1), Κοσμάς, Μανωλής 2, Πασχάλης.

AGT GROUP BC (Παπαδόπουλος): Ιορδανίδης 19 (9 ριμπ-5ασ), Αγγελάκης 3(4 κλ), Θεοχαρόπουλος 6(9 ριμπ), Παπαδόπουλος, Γεωργιάδης 4, Παπάζογλου 2 (8ριμπ) , Κολέρδας 7(9 ριμπ), Ιωαννίδης 6(1), Καλπίδης 8(1), Γκατζός 11 (7ρ).