ΑΣΕΘ: Πρωταθλήτρια 2017 η New Advert

1207

Πρωταθλήτρια ΑΣΕΘ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ανακηρύχθηκε η New Avert, η οποία νίκησε χθες στο κλειστό της Μίκρας Α την Κατασκήνωση Ελαιώνες με 76-63 στον μεγάλο τελικό του Πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο – πόντο και να προμηνύεται μεγάλη μάχη για το τρόπαιο. Το ημίχρονο βρήκε τη Νew Advert να προηγείται με δύο καλάθια διαφορά (35-31). Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, η Κατασκήνωση Ελαιώνες ανέτρεψε την κατάσταση και ευστοχώντας σε τρίποντα προηγήθηκε ακόμα και με 6 πόντους διαφορά. Ωστόσο, η πιο έμπειρη ομάδα της Νew Advert, σφίγγοντας την άμυνά της και βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση, κατάφερε να ξαναπάρει τα ηνία του αγώνα και να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 59-53. Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Κατασκήνωση Ελαιώνες δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστική, καθώς οι κακές επιλογές στην επίθεση και τα πολλά χαμένα ριμπάουντ, σε συνδυασμό με την ώριμη διαχείριση του παιχνιδιού από τους Πρωταθλητές, δε της επέτρεψαν να διεκδικήσει κάτι παραπάνω, σε μια χρονιά που κατά τα άλλα κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη.

Άριστη η διαιτησία των κ. Θεοδώρου και Θρασυβουλίδη, που φάνηκαν αντάξιοι της μεγάλης δυσκολίας του αγώνα και τα πήγαν περίφημα στο έργο τους. Μετά τη λήξη του αγώνα ακολούθησαν οι απονομές στους νικητές της φετινής σεζόν. Αρχικά, ο ταμίας του ΑΣΕΘ κ. Παζαρλής Παντελής απένειμε το Κύπελλο Ήθους (ένας θεσμός του ΑΣΕΘ με τεράστια σημασία για το σύνδεσμο) στην Κατασκήνωση Ελαιώνες, η οποία σημειωτέον κερδίζει το συγκεκριμένο Κύπελλο για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Εν συνεχεία απένειμε στην ίδια ομάδα και τα μετάλλια του δευτεραθλητή.

Ακολούθως, τις απονομές έκανε ο πρόεδρος του ΑΣΕΘ κ. Παπαθανασίου Αλέξης. Αρχικά, απένειμε το Κύπελλο και τα μετάλλια στην Κυπελλούχο για το 2017 ομάδα του Χείμαρρου. Ωραίο χρώμα στις απονομές έδωσαν οι εμφανίσεις των ανθρώπων του Χείμαρρου, που προσήλθαν στην απονομή με μπλουζάκια που έγραφαν πάνω «Χείμαρρος: Κυπελλούχος ΑΣΕΘ 2017» και είχαν ζωγραφισμένο ένα Κύπελλο. Τέλος, απονεμήθηκαν τα μετάλλια στη Πρωταθλήτρια New Advert, και το Κύπελλο παρέλαβε για λογαριασμό της ομάδας ο αρχηγός της, Αλέξανδρος Κολυμβάνος.

Όλες οι ομάδες είπαν καλό καλοκαίρι και ανανέωσαν το μπασκετικό ραντεβού τους για το Σεπτέμβρη, καθώς και η νέα χρονιά αναμένεται να είναι συναρπαστική για όσους θα συμμετέχουν στις διοργανώσεις του ΑΣΕΘ.

Διαιτητές: Θεοδώρου, Θρασυβουλίδης. Δεκάλεπτα : 19-22, 35-31, 59-53, 76-63.

New Advert (Τσαβέας): Κολυμβάνος 4, Σαρικού 9(1), Πλιόσκας 17, Χρηστακίδης 8, Οικονομή, Φακαλής 8(1), Ψύλλας 2, Ξανθόπουλος, Πανταζής 6(2), Οξούζης 10, Δασόπουλος, Αντικατζίδης 12(1).

Κατασκήνωση Ελαιώνες (Σιταρίδης): Σιαμαντούρας 3(1), Μπέλτσης 6, Κώττης 11(1), Σιταρίδης, Αγραφιώτης Γ, Πούλος 4, Αγραφιώτης Ι. 23(2), Αγραφιώτης Β. 12(2), Παραμανίδης 2, Παπαποστόλου 2.