ΑΣΕΘ: Νίκη τετράδας για την AGT GROUP BC επί των BROKERS BC

1339

Σ’ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια του πρώτου γύρου, BROKERS και AGT Group πάλεψαν σκληρά έως το τέλος. Νικητής στο μπραντεφερ αναδείχτηκε η Ομάδα της AGT Group. To κεφαλαίο «Ο» ίσως αποτελεί και την καλύτερη τεχνική ανάλυση του αγώνα. Το παιχνίδι ξεκίνησε με ένα 0-5 από την AGT αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν με ένα σερί 11-0 και έκτοτε παρέμειναν επικεφαλής του αγώνα έως και το τέλος του ημιχρόνου. Οι Brokers , παιζοντας έξυπνα και καλύπτοντας το κενό του τραυματία Κρητικόπουλου, εκνεύρισαν τους φιλοξενούμενους οι οποίοι ήταν πίσω από 6 εως 10 πόντους.

Το ημίχρονο έκλεισε τελικά με τους Brokers να προηγούνται με 6 πόντους διαφορά (41-35). Την AGT κρατούσαν στο παιχνίδι οι προσωπικές ενέργειες των Παπαδόπουλου και Θεοχαρόπουλου, ενώ βοήθησε σημαντικά η είσοδος των Γεωργιάδη και Αγγελάκη στο να μην φύγει η διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε δυνατά για την AGT αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να περάσουν μπροστά με +11 και το παιχνίδι έμοιαζε να γέρνει προς τους νεοεμφανιζόμενους στο πρωτάθλημα του ΑΣΕΘ. Σ’ εκείνο το σημείο όμως, η επιβλητική παρουσία του Ιορδανίδη, η μαεστρική καθοδήγηση και το σκορ του Παπαδόπουλου, οι επιθετικές αρετές του Θεοχαρόπουλου και ο ήρεμος Ιωαννίδης κατάφεραν και γύρισαν το παιχνίδι με το σκορ να κλείνει στο 57-55 στο 30΄.

Στην τελευταία περίοδο οι Brokers άνοιξαν τη διαφορά και πάλι στο +7, 6 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Στο σημείο εκείνο η AGT, παίζοντας εκπληκτική άμυνα, οδήγησε σε συνεχόμενα λάθη τους αντιπάλους της, τους εκνεύρισε και τους θόλωσε στο μυαλό. Ιορδανίδης, Παπάζογλου, και τα καλά σουτ του αθόρυβου αλλά χρήσιμου Γεωργιάδη έφεραν την AGT σε θέση οδηγού, 3: 40 πριν το τέλος. Με καθαρό μυαλό, ευστοχία στις βολές και συνεχείς καλές άμυνες , οι φιλοξενούμενοι πήραν μια πολύ σημαντική νίκη με μια πολύ πειστική εμφάνιση. Από τους νικητές, υπάρχουν πολλοί διακριθέντες αφού στο σύνολο η ομάδα λειτούργησε σωστά ενώ οι ηττημένοι έδειξαν ότι παρά την ήττα τους, είναι από τα φαβορί για την πρόκριση στα play offs αφού διαθέτουν ένα πολύ σοβαρό και δυνατό σύνολο.

Ξεχώρισαν οι Ιωακειμίδης, Ψαρρόπουλος και Κολοκοτρώνης. Στα θετικά του αγώνα το θετικό κλίμα και η έλλειψη αντεγκλήσεων, η καλή διαιτησία παρά τις εκατέρωθεν διαμαρτυρίες σε επιμέρους φάσεις, ενώ στα αρνητικά ήταν η κατάσταση του γηπέδου, του αγωνιστικού χώρου, των μπασκετών και η έλλειψη ηλεκτρονικού σκορ (θυμίζοντας early ‘80s).

Δεκάλεπτα : 22-21, 41-35,57-55, 75-80  Διαιτητές: Καντερές, Λαμπρέλης

BROKERS BC (Βλάχος): Ιωακειμίδης 17, Μαυρομανώλης 2, Κρητικόπουλος, Ελευθεριάδης 2, Ψαρρόπουλος 18 (3), Καπνιάς 7, Σιμητόπουλος 6, Μπαντής, Κολοκοτρώνης 11 (1), Τσιταμπάνης 8 (2), Ταρυανίδης, Χωρινός 2.

AGT GROUP BC (Παπαδόπουλος): Σκορδάρης 4, Ιορδανίδης 11, Αγγελάκης 4, Θεοχαρόπουλος 18 (2)(10ρ), Παπαδόπουλος 16(2)( 6ασ) , Παπάζογλου 13 (12ρ.) ,Γεωργιάδης 10,Ιωαννίδης, Γκατζός 4 (7ρ).