ΑΣΕΘ: Νίκη στον πόντο για την SBC

1494

Χιτσκοκικό φινάλε στο κλειστό γυμναστήριο του Καλοχωρίου, όπου η SBC νίκησε την ομάδα της Ελλάς Χαρτ με καλάθι του Γιάννη Αργυρόπουλου στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν μοιρασμένο με τις δύο ομάδες ισόπαλες 17-17, ενώ στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ελλάς Χαρτ με συνεχείς αιφνιδιασμούς των νεαρών αδερφών Πολυχρονιάδη προηγήθηκε με πέντε πόντους διαφορά, για να κλείσει το ημίχρονο με 40-35 υπέρ των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο ημίχρονο η SBC ξεκίνησε δυναμικά και παίζοντας άμυνα 1-4, περιόρισε τον Πολυχρονιάδη Θ. και ισορρόπησε το παιχνίδι, που πήγαινε πόντο-πόντο μέχρι το τελευταίο λεπτό, για να φτάσουμε στο εκπληκτικό φινάλε. Συγκεκριμένα η SBC προηγήθηκε 40 δευτερόλεπτα πριν το τέλος με 65-63 με δύο εύστοχες βολές του ψύχραιμου Σάββα, για να απαντήσει η Ελλάς Χαρτ με τον Πολυχρονιάδη Θ. και να προηγηθεί με 66-65, 25 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του αγώνα. Ο Σταυρόπουλος ανέλαβε την τελευταία επίθεση, αστόχησε, αλλά ο Αργυρόπουλος σαν από μηχανής θεός πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και ευστόχησε 0,8 δευτερόλεπτα πριν την λήξη.

Από τους νικητές δεν υστέρησε κανείς, αλλά δικαιωματικά αξίζουν τον τίτλο των διακριθέντων ο Αργυρόπουλος με το εκπληκτικό buzzer beater, αλλά και την συνολική του παρουσία κάτω από τα δύο καλάθια, καθώς και ο Χαλκίδης με την πολύ καλή του άμυνα πάνω στον εκπληκτικό νεαρό Πολυχρονιάδη Θ. Από τους ηττημένους ξεχώρισαν ο Πολυχρονιάδης Θ. με 28 πόντους και ο Πολυχρονιάδης Χ. με 17 πόντους. Πολύ καλή η διαιτησία των Τζιοβανάκη και Μοσχά, αν και υπήρξαν παράπονα των γηπεδούχων για την τελευταία φάση του αγώνα, σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα μεταξύ των αγωνιζόμενων.

Διαιτητές: Τζιοβανάκης, Μοσχάς.

Δεκάλεπτα: 17-17, 40-35, 52-52, 66-67.

ΕΛΛΑΣ ΧΑΡΤ (Πολυχρονιάδης Ι.): Πολυχρονιάδης Χ. 17(3), Πολυχρονιάδης Θ. 28(2), Πολυχρονιάδης Ι. 8, Κουρκουρίδης 7(1), Ιορδάνου 6, Καρακίτσιος, Τσούλης.

SBC (Παζαρλής): Σάββας 4, Παζαρλής 23(2), Αργυρόπουλος 11, Χαλκίδης 7(1), Σταυρόπουλος 15(1), Ελευθεριάδης 7.