Απόλυτα επιτυχημένο το 1st Basketball Shooting Camp του Μακεδονικού (vid)

638

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1st Basketball Shooting Camp που διοργάνωσε ο Μακεδονικός, με τις συμμετοχές των αθλητών να ξεπερνά τις προσδοκίες που έθεσαν εξ’ αρχής οι υπεύθυνοι του Camp.

Με τον Δημήτρη Ιωαννίδη υπεύθυνο προπονητικού προγράμματος και υπό τις οδηγίες καταρτισμένων προπονητών Σταύρο Γουναρίδη, Σάκη Κούρτη, Θάνο Κοντσέ όλοι οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν πάνω στο νευραλγικό κομμάτι του σουτ. Επίσης σημαντική ήταν και η βοήθεια της παιδοψυχολόγου του συλλόγου Μυρτώ Στάγκου η οποία μίλησε και κατεύθυνε τα παιδιά στο κομμάτι της ψυχολογίας του σουτ.

Κατά την διάρκεια του διήμερου προπονητικού προγράμματος δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον μηχανισμό καθώς και στη βελτίωση παραμέτρων  γύρω από το σουτ, συμβάλλοντας στην μεγιστοποίηση της απόδοσης κάθε αθλητή ξεχωριστά κατά την διαδικασία της εκτέλεσης σε συνθήκες αγώνα. Όλες οι ασκήσεις διαφοροποιούνταν ανάλογα με το επίπεδο των αθλητών, οι οποίοι ήταν χωρισμένοι σε τμήματα, και δόθηκαν εξατομικευμένες συμβουλές από κάθε προπονητή ξεχωριστά με σκοπό να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα τους στο σουτ.

Στην τελευταία μέρα του Camp οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά έναν εν ενεργεία παίχτη της A1 κατηγορίας, τον Θοδωρή Ζάρα ο οποίος αγωνίζεται με την ομάδα του Άρη, καθώς και έναν βετεράνο παίχτη του ΠΑΟΚ και της Εθνικής Ελλάδος τον Δημήτρη Καρατζουλίδη. Μέσα σε εξαιρετικά ευχάριστο κλίμα οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να «ανακρίνουν» τους Θοδωρή και Δημήτρη και να μάθουν μέσα από τις εμπερίες τους, τα μυστικά γύρω από το σουτ και γενικότερα του μπάσκετ.

Το τμήμα μπάσκετ του Μακεδονικού ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν στο Camp καθώς και τον μεγάλο χορηγό της διοργάνωσης «Hot Hot Burger Bar»  το οποίο βρίσκεται στην Αγνώστου Στρατιώτου 21 στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

https://northbasket.gr/%CE%B5%CF%85%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF-%CE%B6%CE%AC%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B7-%CE%BF-%CE%BC%CE%B1/

https://northbasket.gr/%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AC%CE%B6-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-1st-basketball-shooting-camp-%CF%84%CE%BF%CF%85-m%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%B9/