Ανατρεπτική νίκη για Μακαμπή

688

Την νίκη κατάφερε να πάρει ο Γ.Σ Μακαμπή απο τον Α.Σ Καστοριά  σε ένα συγκλονιστικό, για όσους το παρακολούθησαν ,παιχνίδι στο Παλαί ντε Σπορ. Η ανάμετρηση ξεκίνησε με την Καστοριά να παίρνει προβάδισμα (10-18). Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε εντυπωσιακά με τον Αρούχ να πετυχαίνει στην εκπνοή καλάθι ενάμισι μέτρο από το τριίποντο με το σκορ να διαμορφώνεται στο 18-22.

Η δεύτερη περίδος ξεκίνησε με 15λεπτη καθυστέρηση  αφού ο ηλεκτρικός πίνακας έσβησε και η γραμματεία δεν ήταν σε θέση να τον επαναφέρει. Οι δύο ομάδες συμφώνησαν να συνεχίσουν το παιχνίδι με χειροκίνητο χρονόμετρο και να αρκεστούν στο 24άρι που εξακολουθούσε να λειτουργεί.

Η Μακαμπή αν και ήταν συνεχώς πίσω στο σκορ έβρισκε συνεχώς λύσεις με τους Δήμο και Κοντό. Ισοφάρισε 5 λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου (30-30) αλλά ο Ρούζιος και ο Βογιατζής αντέδρασαν άμεσα φέρνοντας ξανά μπροστά την ομάδα τους. Οι φιλοξενούμενοι πήγαν στο ημίχρονο με προβάδισμα 5 πόντων (35-40). Το τρίτο δεκάλεπτο και οι δύο ομάδες μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι κάνοντας το ντέρμπι για γερά νεύρα. Ο Αρούχ χρεώθηκε πολύ γρήγορα με τρία φάουλ και έκατσε στον πάγκο μέχρι το τέλος της περιόδου. Η μαχητικότητα της Καστοριάς την βοήθησε να κλείσει και την τρίτη περίοδο με 51-55 και να ελπίζει για την εκτός έδρας νίκη.

Επεισοδιακή ήταν η τελευταία περίοδος, οι παίχτες ήταν σε μεγάλη ένταση. Ψύχραιμος βρέθηκε να είναι ο Κοντός που με δικούς του 8 συνεχόμενους πόντους έβαλε την Μακαμπή 5:04 πριν το τελος μπροστά με 60-59. Προς κακή τύχη της Καστοριάς ο Καραμήτσος βγήκε απο το παιχνίδι με πεντε φάουλ, δίνοντας πλεονέκτημα στους αντιπάλους. Ο Ρούζιος, όμως, με τρεις επιτυχημένες άμυνες έκανε χαρούμενους τους συμπαίχτες του, αφού πέρασαν για άλλη μια φορα με έναν πόντο 38 δευτερολέπτα πριν την λήξη. Τελευταία επίθεση για τους γηπεδούχους, ο Μπακιρτζής πήρε επιθετικό ριμπάουντ μετά το air ball του Δήμου και ευστόχησε σε καλάθι κάτω από την μπασκέτα την στιγμή που η γραμματεία σφύριζε το τέλος του παιχνιδιού.

μακαμπη-καστορια

Ο προπονητής του Α.Σ Καστοριάς ο κ.Σούλιος έτρεξε αμέσως στους κριτές υποστηρίζοντας ότι το καλάθι ήταν εκπρόθεσμο και ζητώντας ακύρωση του. Συγκεκριμένα,δήλωσε στο northbasket.gr: «Αυτά τα πράγματα είναι ντροπή. Γυρνάμε δεκαετίες πίσω. Δεν γίνεται να μην μπορούν να διορθώσουν το πρόβλημα με το ταμπλό και αμέσως μετα την λήξη του αγώνα να φτιάχτηκε για το φιλικό που ακολουθεί. Εμείς κάναμε ένσταση, ξέρουμε πως έχουμε δίκιο και το βίντεο του αγώνα θα το αποδείξει».

Ο κ.Κουδας, ο ο οποιος είναι υπεύθυνος  βοηθών και κριτών, τόνισε στον κ.Σουλιο πως όλα έγιναν μεσα στον χρόνο και δεν υπήρχε λάθος απο την μεριά τους.

Οι διαιτητές Σαρακενίδης-Χρυσαφής υπαγόρευσαν στο φύλλο αγώνος τις παρατηρήσεις τους και την ένσταση που υπέβαλαν οι φιλοξενούμενοι.
μακαμπη 2014 καστορια

Τα δεκάλεπτα ήταν: 18-22, 35-40, 51-55, 69-68.

Γ.Σ Μακαμπή (Ντολόπουλος): Δήμου 14(3), Παπαχρήστου, Κοντός 14(3), Χατζηνικολάου 2, Μπακιρτζής 8 ,Αρούχ 17(1), Γκουγκουτούδης 6(1), Ροπούτης, Μπούλης 8(2), Βούλγαρης.

Α.Σ Καστοριάς (Σούλιος): Δαραβίκας 3, Πρέντζας 9, Ρούζιος 2, Γκουμπιδένης 2, Καραμήτσος 21, Μπέγας 7(1), Στάιος 2, Βογιατζής 20(3), Χότζα ,Κόκουρας 4.

Υ.Γ. ‘Ενα μεγάλο ευχαριστώ στις Μαρία Λειβαδιώτου και Ελεάννα Μανουσαρίδου που βοήθησαν στην κατάμετρηση των πόντων και του χρόνου!

Γεωργια Σαραντη