Ανακοίνωση του Αριστοτέλη Επανομής για τη φετινή χρονιά και για το μέλλον της ομάδας

601

Αναλυτικά τι αναφέρει η ομάδα του Αριστοτέλη Επανομής στην επίσημη σελίδα της στο Facebook:

«Η φετινή χρονιά για την αντρική ομάδα μπάσκετ αλλά και για ολόκληρο τον Αριστοτέλη είναι μια πολύ καλή ευκαιρία (και μάλλον η μοναδική που έχει όλα αυτά τα τελευταία χρόνια) για να γίνει μια εκ βάθρων εκκαθάριση όσον αφορά τη νοοτροπία και τους στόχους της.
Υπενθυμίζουμε ότι το στήσιμο της φετινής ομάδας έγινε πέρυσι το καλοκαίρι με βάση την παλιά νοοτροπία που προέταζε τον ερχομό παιχτών που τις περισσότερες φορές μοναδικό τους μέλημα ήταν απλώς να πληρώνονται τα συμφωνηθέντα, δε πονούσαν πραγματικά την ομάδα και δε σεβόταν την ιστορία της. Πέραν τούτου, η αντρική ομάδα υπήρξε την τελευταία δεκαετία, με ελάχιστες εξαιρέσεις, εφαλτήριο και λαμπρό πεδίο δόξας για προσωπική προβολή, μηχανοραφίες, και εξυπηρέτηση συντεχνιακών συμφερόντων.
Οι υπεύθυνοι της παλιάς αυτής νοοτροπίας που μοναδικό τους στόχο είχαν (και έχουν) την προσωπική προβολή, επένδυσαν για ίδιον όφελος στο παλιό γνωστό και αποτυχημένο μοντέλο…δημιούργησαν μια ομάδα βιτρίνα που κατακτούσε ανούσια κύπελλα της ΕΚΑΣΘ ή έπαιζε με τεράστιο κόστος, ενώ την ίδια στιγμή στα μετώπισθεν οι ακαδημιές του συλλόγου φυτοζωούσαν, συνεχίζοντας βέβαια πάντα να χρηματοδοτούν τις υπέρμετρες ανάγκες της βιτρίνας.Αποτέλεσμα όλης αυτής της νοοτροπίας ήταν να γίνει ο Αριστοτέλης έρμαιο των διάφορων μισθοφόρων παιχτών , αγράμματων νεόπλουτων παραγοντίσκων και τελικά η τοπική κοινωνία πολύ λογικά να αδιαφορήσει πλήρως για τα τεκταινόμενα στο πάλαι ποτέ αθλητικό και πολιτιστικό στολίδι του τόπου.
Το τελευταίο διάστημα οι ίδιοι αυτοί πρώην παράγοντες επιστράτευσαν κάποιους από τους παλαίμαχους μισθοφόρους και δημιούργησαν ένα νέο μπλοκ για να διεκδικήσουν ξανά την ηγεσία του συλλόγου σε δήθεν εκλογές (που οι ίδιοι διέρρεαν παντού πως θα γίνουν εκτάκτως) κόντρα σε ότι το καταστατικό προτάσει (οι εκλογές γίνοται κάθε δύο χρόνια). Πέραν τούτου, δια τηλεφώνου απειλούσαν νυν μέλη της διοίκησης να παραιτηθούν ώστε να προκληθούν έκτακτες εκλογές. Επίσης οικειοποιούνται επιτυχίες του συλλόγου ενώπιον ανθρώπων που δε γνωρίζουν τις καταστάσεις (κοινώς ψεύδονται). Η βρωμιά τους λοιπόν αποδυκνείεται χωρίς όρια.
Κατανοόντας πλήρως τις προθέσεις του καθένα, κοινοποιούμε προς κάθε ενδιαφερόμενο τα εξής:
1. Οι εκλογές θα γίνουν καθώς ορίζει το καταστατικό. Δηλαδή στις 31/5/2017.
2. Οι Ακαδημίες του Αριστοτέλη θα λάβουν (επιτέλους) τη στήριξη που τους αξίζει. Διότι εκεί είναι και το παρόν και το μέλλον.
Τέλος την νέα αυτή προσπάθεια θα ενισχύσουν εθελοντικά πρώην παίχτες και προπονητές του συλλόγου που προέρχονται από την υγιή βάση της τοπικής κοινωνίας και τα σπλάχνα του Αριστοτέλη.Ανταποκρίθηκαν δε άμεσα στο κάλεσμα της διοίκησης. Ο ρόλος τους θα είναι αυστηρά επικουρικός και στόχο έχει κυρίως την ομαλή λειτουργία των ακαδημιών.
Υ.Γ. 1) Αντίστοιχο κείμενο με τα σχετικά θέματα θα αναρτηθεί και στη σελίδα του βόλλευ σε λίγες μέρες.
3) Η πολιτιστική πλευρά του Αριστοτέλη μας προβληματίζει εδώ και καιρό. Θα έχουμε νέα σχετικά σύντομα εν όψει καλοκαιριού.
4) ο Αριστοτέλης γεννήθηκε για να υπηρετεί το γενικό συμφέρον του τόπου.Και αυτό θα κάνει είτε το θέλουν είτε δε το θέλουν κάποιοι.
5) Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Καλή δύναμη σε όλους».