Ανέλαβε τον ΑΣ Καρδίτσας ο Λευτέρης Καλογήρου

748

Ο ΑΣ Καρδίτσας ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας με τον Λευτέρη Καλογήρου, ο οποίος αναλαμβάνει πρώτος προπονητής στην ανδρική ομάδα. Στη διαδικασία αναζήτησης προπονητή που θα οδηγήσει τον ΑΣΚ στην Α2 Εθνική, ο κ.Καλογήρου ήταν από την αρχή η πρώτη επιλογή της διοίκησης και στις συζητήσεις που έγιναν, υπήρξε απόλυτη ταύτιση απόψεων σε ότι αφορά τη φιλοσοφία της ομάδας.

Ποιος είναι ο Λευτέρης Καλογήρου

Ο Λευτέρης Καλογήρου κατάγεται από την Αθήνα, είναι 53 ετών, πτυχιούχος φυσικής αγωγής και επαγγελματίας προπονητής μπάσκετ, έχοντας 26 χρόνια προπονητικής καριέρας σε όλες τις εθνικές κατηγορίες.

Μετά την πορεία του ως αθλητής, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στον Εθνικό Ελληνορώσων, ομάδα με την οποία ανέβηκε από την Δ’ ΕΣΚΑ στην Α’ ΕΣΚΑ. Το σημαντικότερο επίτευγμα όμως στον Εθνικό Ελληνορώσων, ήταν η ανάδειξη και η καθιέρωση στη θέση του πλέι μέικερ του Θοδωρή Παπαλουκά, που αργότερα εξελίχθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους παίκτες στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.

Ως συνεργάτης του Γιώργου Καλαφατάκη, εργάστηκε στους Αμπελόκηπους, οι οποίοι αποτέλεσαν την ομάδα-θαύμα της δεκαετίας του ’90 φτάνοντας στην Α1 Εθνική. Με το Γιώργο Καλαφατάκη συνεργάστηκε και το 2012 στην Α1 στην ομάδα του Ίκαρου Καλλιθέας, που πέτυχε την είσοδο στα πλέι οφ. Νωρίτερα, ως συνεργάτης του Λευτέρη Σούμποτιτς αποτέλεσε μέλος του Παναθηναϊκού που κατέκτησε δυο πρωταθλήματα Ελλάδας τη διετία 1997-99. Υπήρξε πρώτος προπονητής στη Β’ Εθνική με Ηλυσιακό, Άλιμο, Αιγάλεω, Παπάγου και στη Γ’ Εθνική με Ρέθυμνο, Προοδευτική, Ταύρο, Χαλκίδα πανηγυρίζοντας με τις δυο τελευταίες ομάδες την άνοδο στη Β’ Εθνική. Τη διετία 2013-2015, υπήρξε συνεργάτης προπονητής στην Α.Ε. Ψυχικού στο πρωτάθλημα της Α2, ενώ από το Δεκέμβριο του 2015 μέχρι και τώρα, ήταν συνεργάτης προπονητής στην ομάδα του Δούκα, επίσης στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής.

Λ.Καλογήρου: «Όλοι μαζί για την καθιέρωση στην Α2 Εθνική»

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο Λευτέρης Καλογήρου δήλωσε τα εξής: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην Καρδίτσα και έχω την ευκαιρία να συμβάλλω στην πορεία του Α.Σ.Καρδίτσας. Είχα άποψη και αρκετές πληροφορίες για τον Α.Σ.Κ., έναν σύλλογο που τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται στο προσκήνιο του ελληνικού μπάσκετ, βασιζόμενος στις δικές του δυνάμεις. Είναι πολύ σημαντική η στήριξη από την τοπική κοινωνία, η οποία δίνει ξεχωριστή δυναμική και ώθηση στην ομάδα. Η νέα περίοδος, θα βρει τον Α.Σ.Κ. στην Α2 Εθνική -για πρώτη φορά στην ιστορία του μπάσκετ της περιοχής- και αξίζουν συγχαρητήρια στους προκατόχους μου προπονητές και στους παίκτες για την επιτυχία. Η Α2 είναι μια δύσκολη και απαιτητική κατηγορία, αλλά υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να πετύχουμε όλοι μαζί, την καθιέρωση της ομάδας. Χρειάζεται βέβαια πολλή δουλειά και κοινή προσπάθεια, όμως είμαι αισιόδοξος πως θα τα καταφέρουμε».

Παρών στη μεταβατική περίοδο

Ο κ.Καλογήρου έχει ήδη ξεκινήσει την καθοδήγηση της ομάδας, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της μεταβατικής περιόδου, που θα διαρκέσει έως τις αρχές Ιουλίου. Στο κλειστό της πόλης γίνονται καθημερινές προπονήσεις, με την επίβλεψη του Αθηναίου προπονητή και παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, η διάθεση των παικτών θυμίζει ρυθμούς αγωνιστικής περιόδου.

Μετά την οριστικοποίηση της συνεργασίας με το νέο προπονητή του Α.Σ.Καρδίτσας, σειρά έχει ο μεταγραφικός σχεδιασμός, με πρώτο βήμα τις συζητήσεις για ανανέωση της συνεργασίας με τους αθλητές της περυσινής ομάδας. Στόχος είναι η διατήρηση του κορμού της ομάδας και στη συνέχεια, η ενίσχυσή της με ποιοτικές προσθήκες αθλητών.