Έτσι έζησαν τον φονικό σεισμό της Κω Ασημακόπουλος και Χαρίσης

1474

Η Κως περνάει εφιαλτικές στιγμές, καθώς ο πολύ ισχυρός σεισμός που «χτύπησε» το νησί χθες το βράδυ, κόστισε την ζωή σε δύο ανθρώπους, έναν Τούρκο και έναν Σουηδό, δεν ήταν λίγοι εκείνοι, που τραυματίστηκαν, ενώ πολλές ήταν και οι υλικές ζημιές σε σπίτια και όχι μόνο.

Το φονικό χτύπημα του Εγκελάδου το ένοιωσαν και δύο μεγάλα ονόματα του μπάσκετ, οι παλιοί παίκτες του Αρη (καθώς και πολλών άλλων ομάδων), Αντώνης Ασημακόπουλος και Κώστας Χαρίσης, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια αγωνίζονται στην τοπική ομάδα, στον Ιπποκράτη.

Το SDNA επικοινώνησε με τους δύο έμπειρους παίκτες με τον Χαρίση να αναφέρει αρχικά ότι «ήταν μια πολύ δύσκολη βραδιά για το νησί. Και το πλέον δυσάρεστο είναι ότι είχαμε νεκρούς. Ιδιαίτερα οι οικογένειες με παιδιά πέρασαν δύσκολο βράδυ».

Ανάμεσα στους τραυματίες δεν υπήρχαν άνθρωποι της ομάδας, όπως μας δήλωσε ο 37χρονος σέντερ του Ιπποκράτη, ο οποίος την ώρα του σεισμού ήταν στο σπίτι του, που βρίσκεται έξω από την πόλη και δεν ένοιωσε τόσο έντονα το φαινόμενο: «Στους τραυματίες δεν ήταν κάποιος από την ομάδα.Οι συμπαίκτες μου είναι όλοι καλά. Εγώ ήμουν έξω από την πόλη και δεν το ένοιωσα όπως οι άλλοι που ήταν μέσα. Ηταν ένα απίστευτο γεγονός».

Ο έμπειρος σέντερ μας μετέφερε και εικόνα από την πόλη της Κω, στην οποία σύμφωνα με τον πολύπειρο ψηλό, μόνο παλαιά κτίρια είχαν πρόβλημα. «Κατά κύριο λόγο μόνο υλικές ζημιές είχαμε. Δομικά θέματα είχαν κάποια παλιά κτίρια».

Τέλος ο ίδιος πέρασε μία βόλτα και από το κλειστό του νησιού: «Το κλειστό δεν έχει πρόβλημα, οσον αφορά στην εξωτερική πλευρά, Τώρα για το ότι έχει γίνει μέσα δεν μπορούμε να ξέρουμε ακόμα…»

«Ευτυχώς είναι όλοι καλά»

Από την πλέυρά του ο Αντώνης Ασημακόπουλος, μιλώντας και εκείνος στο SDNA, εμφανώς πιο επηρεασμένος από τον σεισμό, τόνισε πως όλοι στην οικογένεια του είναι καλά: «Είχαμε ζημιές στο νησί και δυστυχώς έχουμε και θύματα. Ήταν μια δύσκολη βραδιά για όλους μας. Όταν συνέβη ήμουν στο σπίτι με τα παιδιά και την γυναίκα μου. Ευτυχώς είναι όλοι καλά. Το σπίτι μας είχε μόνο υλικές ζημιές, όχι δομικές».

Πηγή: sdna.gr