Τσαϊρέλης: «Τεράστια τιμή να παίζεις για την Εθνική, θα ξαναδοκίμαζα στο εξωτερικό»

685

Στο κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας, βρέθηκε σήμερα το απόγευμα ο διεθνής φόργουορντ του Ολυμπιακού, Μιχάλης Τσαϊρέλης. Ο 28χρονος αθλητής έλαβε μέρος στην προπόνηση του 5ου Northbasket Player Development υπό τις οδηγίες των προπονητών του καμπ.

Το Northbasket.gr, βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει με τον Μιχάλη Τσαϊρέλη, ο οποίος μας μίλησε για την εμπειρία του να αγωνιστεί στο εξωτερικό, για τον τραυματισμό που είχε στην προετοιμασία της Εθνικής, για την πορεία του Αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μέχρι τώρα στο Προολυμπιακό. Ακόμη, ο Μιχάλης Τσαϊρέλης μας εξομολογήθηκε αν θα ξαναδοκίμαζε την τύχη του στο εξωτερικό, αν θα ήθελε να παίξει εκ νέου σε ομάδα της Θεσσαλονίκης και το πως είναι να είσαι συμπαίκτης με τον Βασίλη Σπανούλη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μιχάλης Τσαϊρέλης:

Μιχάλη, το 2014-2015 αγωνίστηκες πρώτη φορά στο εξωτερικό με τη φανέλα της Τενερίφης, τι εμπειρίες αποκόμισες, τι δυσκολίες συνάντησες και γιατί επέλεξες να γυρίσεις πάλι στην Ελλάδα;

Σαν εμπειρία το να αγωνίζεσαι στο εξωτερικό είναι κάτι απίστευτο. Σε κάθε παιχνίδι βλέπεις γήπεδα γεμάτα με οικογένειες και παιδιά, καμία σχέση με την ατμόσφαιρα που αντικρίζουμε στα ελληνικά γήπεδα. Γενικά, ήταν κάθε αγώνας σαν γιορτή με τύμπανα και πολύ καλή ατμόσφαιρα. Χρειάζεται χρόνος προσαρμογής βέβαια στο εξωτερικό. Σε ότι έχει να κάνει με το μπάσκετ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό θα μπορούσα να πω ότι στο εξωτερικό είναι διαφορετικό καθώς είναι πολύ πιο γρήγορο σε σχέση με εδώ.

– Έχεις αγωνισθεί με τη φανέλα της Εθνικής Παίδων, Εφήβων, Νέων Ανδρών και Ανδρών Β’ πότε θα σε δούμε σε μεγάλο τουρνουά με την Εθνική Ανδρών;

Μου δόθηκε η ευκαιρία πριν δυο χρόνια να διεκδικήσω θέση στην Εθνική Ελλάδας αλλά τραυματίστηκα στην προετοιμασία και δεν μπόρεσα να αρπάξω αυτήν την τεράστια ευκαιρία. Ελπίζω να μου ξαναδοθεί στο μέλλον και να είμαι υγιείς, ώστε να μπορέσω να αντεπεξέλθω σε αυτή την τεράστια πρόκληση και τεράστια τιμή.

– Πως βλέπεις την πορεία της Εθνική μας ομάδας μέχρι τώρα στο Προολυμπιακό;

Είναι μια τελείως καινούργια ομάδα και είναι λογικό να χρειάζεται χρόνο προσαρμογής για αυτό τον λόγο έχει και σκαμπανεβάσματα η απόδοση της ομάδας. Από την άλλη η ομάδα διαθέτει δύναμη, ενέργεια και θέληση για να πετύχει κάτι πολύ καλό. Το καλό είναι πως έχουμε πολύ καλό προπονητή, υπάρχει πολύ ταλέντο και μακάρι να πάει όσο καλύτερα γίνεται η ομάδα το εύχομαι πραγματικά.

– Θα ξαναδοκίμαζες την τύχη σου στο εξωτερικό και αν ναι σε ποιο πρωτάθλημα θα ήθελες να αγωνιστείς;

Φυσικά και θα ξαναδοκίμαζα στο εξωτερικό. Οι καταστάσεις είναι εντελώς διαφορετικές και αυτό όχι μόνο στην Ισπανία αλλά και σε άλλες χώρες. Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση σε κάποιο πρωτάθλημα. Ίσως επειδή το έζησα το Ισπανικό πρωτάθλημα να ξαναδοκίμαζα την τύχη μου εκεί.

– Θα ήθελες μελλοντικά να επιστρέψεις σε κάποια ομάδα της Θεσσαλονίκης;

Θα ήθελα να ξανά αγωνιστώ, δεν έχω καμία αντίρρηση. Πέρασα πολύ καλά και στον ΠΑΟΚ το ίδιο καλά έχω περάσει και στον Άρη. Γιατί όχι κάποια στιγμή να ξανά συνεργαστώ σε αυτές τις ομάδες

  – Πως είναι να έχεις συμπαίκτη τον Βασίλη Σπανούλη;

Είχα την τύχη να συνεργαστώ με τον Βασίλη, και μπορώ να πω ότι ένας παίκτης σαν τον Σπανούλη, με την οντότητα του όπως έτσι είναι κι ο Διαμαντίδης,θα μπορούσε να έχει άποψη και γνώμη για τον τρόπο προπόνησης. Παρόλα αυτά δεν μιλούσε καθόλου, ερχότανε στο γήπεδο έκανε την προπόνηση του και έφευγε. Ούτε έκρινε κανένα συμπαίκτη του ούτε πείραζε κανένα τίποτα. Ο Βασίλης πιστεύω πως είναι ένας άριστος επαγγελματίας και ένας εξαιρετικός χαρακτήρας.

Συνέντευξη: Γιάννης Γκίνης