Τάσος Νικητόπουλος : “Έντονο το τοπικό στοιχείο στον ΚΑΟ Κορίνθου”

1069

Ιστορικές στιγμές ζει η Κόρινθος, καθώς για πρώτη φορά θα έχει εκπρόσωπο στη Β’ εθνική. Οι ανακατατάξεις στις Εθνικές κατηγορίες ευνόησαν τον ΚΑΟΚ, ο οποίος έχοντας πάρει πλεονέκτημα μετά τον αγώνα κατάταξης με την Πεντέλη ετοιμάζεται για την παρθενική του συμμετοχή στην Β’ εθνική. Ο τεχνικός της ομάδας, Τάσος Νικητόπουλος, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την πολυπόθητη άνοδο αλλά και για την επόμενη ημέρα του συλλόγου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε
nikitopoulos2Για την άνοδο της Κορίνθου στη Β’ εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της
“Η άνοδος αποτελεί μεγάλη επιτυχία για την ομάδα μας. Ήταν κάτι που το κέρδισε δίκαια με την καλή της πορεία όλη τη χρονιά και με την επικράτηση της στον αγώνα κατάταξης απέναντι στην Πεντέλη. Αυτή η άνοδος ανήκει στους παίκτες, στον κόσμο και στους συνεργάτες μου, Αντώνη Διαμαντίδη και Νίκο Σκλιά αλλά και στη διοίκηση. Είναι η δικαίωση των μεγάλων προσπαθειών που κάνουν όλα αυτά τα χρόνια. Ειδικά ο πρόεδρος, κ. Ανδρέας Καλαντζής κι ο αντιπρόεδρος, Βαγγέλης Μπούφης βρίσκονται πάντα δίπλα στην ομάδα και αφιερώνουν πολύ προσωπικό χρόνο. Δεν θα ήθελα, όμως, να ξεχάσω και τους coaches Δημήτρη Γκόφα και Νίκο Βουρνά, οι οποίοι ήταν πριν από εμένα κι έχουν κι αυτοί μερίδιο στην επιτυχία.
Σίγουρα όταν έχεις μία άνοδο υπάρχουν συναισθήματα χαράς και δικαίωσης των προσπαθειών. Όταν ανέλαβα μαζί με τη διοίκηση είπαμε ότι στόχος ήταν να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται και με δεδομένο ότι Δάφνη και Ίκαρος είχαν ξεφύγει αρκετά η τρίτη θέση αποτελεί το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα”.

nikitopoulos3Για τον αγώνα κατάταξης με την Πεντέλη
“Στα τελευταία παιχνίδια ήμασταν σε πολύ καλή κατάσταση και την τελευταία αγωνιστική κερδίσαμε μέσα στην έδρα της, την πρωταθλήτρια Δάφνη Δαφνίου, η οποία ήταν αήττητη εντός αρκετά χρόνια. Στο ματς με την Πεντέλη μπήκαμε δυνατά από την αρχή, πιέσαμε τους αντιπάλους μας γιατί ξέραμε ότι αντιμετώπιζαν κάποια προβλήματα τραυματισμών. Βέβαια, ο αντίπαλος είχε μάθει να παίζει χωρίς τους τραυματίες γιατί ήταν από καιρό εκτός δράσης τα παιδιά. Γενικά επιβάλαμε το ρυθμό μας και στο δεύτερο ημίχρονο ξεφύγαμε στο σκορ καταφέρνοντας να φτάσουμε στη νίκη”.

Για τους στόχους που υπήρχαν στην αρχή και πότε άλλαξαν βλέποντας την άνοδο
“Από την αρχή είχαμε ως στόχο να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και κάνοντας ένα επιμέρους 11-3 στα τελευταία ματς δείξαμε ότι μπορούμε. Στο μυαλό μπήκε δυνατά αυτή η σκέψη στις δύο τελευταίες αγωνιστικές και ειδικά μετά την έκτος έδρας νίκη επί της Δάφνης. Εκεί πιστέψαμε ότι δεν γινόταν να χάσουμε την άνοδο. Την εβδομάδα που ακολούθησε και όντας εν αναμονή του ματς με την Πεντέλη δεν σκεφτόμασταν τίποτα άλλο από το να κερδίσουμε και να είμαστε πρώτοι επιλαχόντες για την άνοδο”.

nikitopoulos4Για την επόμενη ημέρα και τους στόχους που υπάρχουν στην Β’ εθνική
“Στη συμφωνία με τη διοίκηση ο πρωταρχικός στόχος είναι να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία. Γνωρίζουμε ότι θα είναι δύσκολο, καθώς υπάρχουν πολλές και καλές ομάδες που φέτος έχουν ενισχυθεί σημαντικά.
Εμείς διατηρήσαμε σε μεγάλο βαθμό τον κορμό της ομάδας, ο οποίος προέρχεται από την ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας. Είναι σημαντικό ότι υπάρχει έντονο το τοπικό στοιχείο! Με την προσθήκη κάποιων μεταγραφών προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μία ομοιογένεια που θα μας κάνει όσο πιο ανταγωνιστικούς γίνεται και παίζοντας καλό μπάσκετ θα παλέψουμε να πετύχουμε τους στόχους μας”.