Στέλλα Καλτσίδου: «Μπορούμε να κοιτάξουμε όλες τις ομάδες στα μάτια»

360

Μετά την ολοκλήρωση των πρώτων δυο αγωνιστικών της φάσης των ομίλων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το πρόγραμμα της Κυριακής περιελάμβανε ρεπό για όλες τις ομάδες.

Ευκαιρία λοιπόν και για την Ελληνική ομάδα για ξεκούραση και ανασύνταξη δυνάμεων μετά τις πολύ δυνατές αναμετρήσεις με Σερβία και Σλοβενία και πριν το παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής με αντίπαλο τη Γαλλία (19/6 21:30) που είναι πρώτη ,και αήττητη στον Γ όμιλο.

Η Στέλλα Καλτσίδου μίλησε στο agapotobasket.gr για την μέχρι τώρα πορεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στη διοργάνωση αλλά και για την επόμενη αντίπαλο μας την οποία γνωρίζει καλά καθώς στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στο Γαλλικό πρωτάθλημα.

«Όσον αφορά το παιχνίδι με τη Σερβία, ήταν ένα ματς το οποίο σίγουρα δεν ήταν στο πρόγραμμα ως νίκη για εμάς αλλά ένα παιχνίδι στο οποίο δεν είχαμε κανένα άγχος. Ακολουθήσαμε πολύ πιστά το πλάνο και πήραμε μια πάρα πολύ σημαντική νίκη και για τη συνέχεια και για την ιστορία μας γιατί νομίζω είναι η πρώτη φορά. Μας ανέβασε πολύ ψυχολογικά, μας κούρασε πολύ σωματικά κάτι το οποίο μας στοίχισε και εμάς και στις Σλοβένες στο δεύτερο παιχνίδι το οποίο θεωρώ ότι πραγματικά χάσαμε στις λεπτομέρειες.

Χάσαμε τη συγκέντρωση μας, χάσαμε κάποιες φάσεις στην άμυνα στα τελευταία λεπτά του αγώνα τα οποία μας στοίχισαν και τα πληρώσαμε. Παρόλα αυτά η πρόκριση για εμάς ήρθε οπότε σίγουρα είμαστε ικανοποιημένες έχοντας βέβαια μια πίκρα γιατί νομίζω χάσαμε ένα δικό μας παιχνίδι χτες.

Κρατάμε το αποτέλεσμα, την πρόκριση την πήραμε και αύριο παίζουμε ένα παιχνίδι με τη Γαλλία το οποίο θα είναι σίγουρα πολύ δύσκολο αλλά δεν έχει σημασία για την πρόκριση εφόσον έχει ήδη επιτευχθεί. Θα έχει όμως σίγουρα σημασία αν καταφέρουμε και κάνουμε το θαύμα και κερδίσουμε γιατί νομίζω ότι τα σενάρια λένε ότι περνάμε ως πρώτοι. Σίγουρα είναι ένα ματς που δεν έχουμε άγχος, θα πάμε να παίξουμε το μπάσκετ που μπορούμε, να διεκδικήσουμε τη νίκη. Αν είμαστε κοντά σίγουρα θα τα δώσουμε όλα, διαφορετικά δεν ξέρω τι πλάνο υπάρχει, ίσως να γίνει κάποια διαχείριση, αυτό θα το κρίνει ο προπονητής.

Σίγουρα θα πάμε για να κερδίσουμε και να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση στον όμιλο από τη στιγμή που έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε. Η Γαλλία είναι μια ομάδα η οποία είναι πολύ υψηλού επιπέδου, υπερτερεί σε εμάς σίγουρα σωματικά παρόλα αυτά έχουμε δείξει ότι μπορούμε να κοιτάξουμε όλες τις ομάδες στα μάτια, να τους κοντράρουμε και με διάφορα τρικ και με την Ελληνική μας ψυχή να τους δημιουργήσουμε προβλήματα. Ελπίζω να τα καταφέρουμε».

Πηγή: agapotobasket.gr