Αμοιρίδης: «Ο ΠΣ Ευκαρπίας ήταν ομάδα σε όλα τα επίπεδα»

1456

Στόχος επετεύχθη. Ο ΠΣ Ευκαρπίας κατάφερε τρεις «στροφές» πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος να εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδό του στην Β’ Εθνική και όπως ήταν αναμενόμενο άπαντες το γιόρτασαν με την καρδιά τους.

Αμέσως μετά το τέλος του χθεσινού (05/04) αγώνα με τον Μαντουλίδη παίκτες, προπονητές, διοίκηση και κόσμος πανηγύρισαν την μεγάλη επιτυχία στο παρκέ. Βέβαια η γιορτή δεν τελείωσε εκεί, καθώς ακολούθησε δείπνο της διοίκησης προς όλη την ομάδα σε εστιατόριο της περιοχής που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ένα σημαντικό μερίδιο της επιτυχίας ανήκει στον προπονητή της ομάδας, Παναγιώτη Αμοιρίδη, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο Northbasket.gr για το σπουδαίο επίτευγμα των παικτών του.

«Όταν είχα αναλάβει την ομάδα είχα πει ότι στόχος είναι η γρήγορη παραμονή και από εκεί και πέρα να παίξουμε καλό μπάσκετ και να είμαστε καλά εμείς με τους εαυτούς μας. Εκείνος ο στόχος ήρθε πολύ νωρίς και επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη μπήκε μετά και άλλος στόχος, ο οποίος επετεύχθη και αυτός», τόνισε ο γνωστός κόουτς και πρόσθεσε: «Πρωταγωνιστές όλης αυτής της προσπάθειας που έχει γίνει είναι τα παιδιά. Οι παίκτες είναι αυτοί που ιδρώνουν, αγωνίζονται και ματώνουν μέσα στο γήπεδο. Έχουν δουλέψει πολύ από το καλοκαίρι μέχρι τώρα και δίκαια επιβραβεύονται για την προσπάθειά τους».

Ερωτηθείς ποιο θεωρεί το «κλειδί» της φετινής επιτυχίας ο έμπειρος τεχνικός, επισήμανε: «Η Ευκαρπία ήταν ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Ήταν μία ομάδα που στηριζόταν ο ένας στον άλλον από την πρώτη στιγμή. Επίσης το πολύ καλό κλίμα στη διοίκηση, στους παίκτες, στο τιμ έκανε τη διαχείριση των καταστάσεων πιο εύκολη. Βάλανε όλοι την ομάδα πάνω από τους εαυτούς τους. Αυτό ήταν πάρα πολύ σημαντικό και μας έκανε να έχουμε την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος».

Όσον αφορά τη συνέχεια του πρωταθλήματος ο Παναγιώτης Αμοιρίδης, υπογράμμισε: «Εμείς θέλουμε να ολοκληρώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρωτάθλημα. Αν είναι δυνατόν μόνο με νίκες. Σίγουρα θα δοθεί χρόνος σε κάποια παιδιά που δεν είχαν παίξει τόσο πολύ. Από εκεί και πέρα δεν σταματάμε. Άλλωστε δεν ολοκληρώθηκε το ταξίδι, απλά ένα μεγάλο μέρος του».